Tiltų gatvės šaligatviai – tik pėstiesiems

Tiltų gatvės šaligatviai ketvirtadienį buvo papuošti ženklais, informuojančiais, kad čia pėsčiųjų zona. Tačiau dviratininkai abejoja, kad pastarieji kažką pakeis.

Lengvųjų automobilių eismas Tiltų gatve draudžiamas nuo birželio pradžios. Tuomet buvo sustatyti tai draudžiantys ženklai. Važiuoti Tiltų gatve suteikta galimybė tik autobusams ir dviratininkams.

Ketvirtadienį ant šios gatvės šaligatvių kelininkai nupiešė ženklus, informuojančius, jog čia pėsčiųjų zona. Dviratininkams siūloma važiuoti gatve.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, jog Tiltų gatvės šaligatvius skirti tik pėstiesiems nuspręsta seniai.

„Kelininkai praėjusį kartą ženklus nupiešė gatvės pradžioje ir gale, tačiau sankryžose pamiršo. Dabar jie nupiešti prie kiekvienos sankryžos. Norime, kad būtų daugiau aiškumo. Iš šalutinės gatvės išvažiavę dviratininkai nevažiuotų pėsčiųjų taku“, – komentavo L.Dūda.

Lietuvos dviratininku bendrijos tarybos narys Saulius Ružinskas abejojo, ar nupiešti ženklai ką nors pakeis. Anot jo, nors dviratininkai turėtų važiuoti gatve su autobusais, jie mieliau renkasi šaligatvius.

„Tiltų gatve dviratininkai dažniausiai važiuoja šaligatviais. Važiuojamoji kelio dalis dviratininkams nepatogi. Ją gali važiuoti tik su kalnų, o ne paprastais dviračiais. Nemanau, kad ženklai ką nors pakeis. Tokia tvarka buvo ir anksčiau. Trūko tik ženklų“, – dėstė S.Ružinskas.

Anot jo, yra gerų pokyčių. Autobusų vairuotojai jau nenustemba, kad jiems tenka važiuojamąja kelio dalimi dalintis su dviratininkais.

„Anksčiau jie grūmodavo ir rodydavo, kad mums skirtas šaligatvis. Dabar to nėra“, – teigė S.Ružinskas.

Bendrijos tarybos narys pabrėžė, kad apvažiuoti Tiltų gatvę sudėtinga, o absurdų mieste esančiuose dviračių takuose netrūksta: „Važiuoji Pilies gatve, nubrėžtas dviračių takas. Privažiuoji tiltą, o dviračių takas čia pažymėtas tik vienoje pusėje. Ką dviratininkas turi staiga pervažiuoti?“.

L.Dūda pasakojo, jog šiemet daugiau ženklinimo darbų nenumatoma. Tačiau kitais metais mieste žadama pastatyti daugiau ženklų. Bus atsižvelgiama į gyventojų prašymus, policijos rekomendacijas. Ženklus planuojama pastatyti prie kiekvieno stovos skaitiklio.

„Norime, kad ženklai žymėtų jų vietas. Dabar kai kurie žmonės skundžiasi, kad nemato stovos skaitiklių. Pastačius ženklus, nekiltų ginčų“, – pabrėžė L.Dūda.


Šiame straipsnyje: Tiltų gatvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių