Tiltų gatvėje autobusams – mažiau erdvės

Tiltų gatvės grindiniu lekiantys ir triukšmą keliantys autobusų vairuotojai turės pratintis važinėti lėčiau, nes joje siūloma pristatyti gėlių klombų.

Teritorijų planavimo komiteto pirmininkė Ramunė Staševičiūtė ketvirtadienį miesto tarybos posėdyje iš tribūnos viešai kreipėsi į Kelių policijos biuro pareigūnus, viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ vadovus.

„Norėčiau paprašyti, kad visi jie primintų autobusų ir maršrutinių taksi vairuotojams, jog Tiltų gatve galima važiuoti tik 30 kilometrų per valandą greičiu. Tačiau vairuotojai tokio draudimo nepaiso ir važiuoja kur kad greičiau. Ir pagrindinė problema yra ne eismo saugumas, o keliamas triukšmas, nes kuo greičiau autobusas važiuoja per senamiesčio bruką, tuo didesnį garsą jis skleidžia“, - pabrėžė R.Staševičiūtė.

Todėl, anot jos, senamiesčio gyventojai itin kenčia, nors ir turėjo susitaikyti su tuo, kad viešajam transportui Tiltų gatve leidžiama važiuoti ir savaitgaliais.

Architektė pasiūlė išeitį, kaip priversti vairuotojus Tiltų gatve važiuoti lėčiau – tokiu greičiu, koks yra leidžiamas.

„Pati geriausia priemonė riboti greitį yra ne kelio ženklai, o važiuojamosios dalies susiaurinimas. Siūlau nustatyti, kad Tiltų gatvės važiuojamosios dalies plotis būtų šeši metrai – po tris kiekvienai juostai, ir dar numatyti po pusantro metro kiekvienoje gatvės pusėje dviratininkams. O tas dalis reikia atskirti fizinėmis priemonėmis, pavyzdžiui, gėlių klombomis“, - viešai savo siūlymą išsakė R.Staševičiūtė.

Ji pabrėžė, kad toks siūlymas neprieštarauja gatvių normatyviniams reikalavimams.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamentas Liudvikas Dūda jau anksčiau yra sakęs, jog sulaukta gyventojų skundų, kad autobusai Tiltų gatve važiuoja per greitai ir kelia didelį triukšmą, todėl bus ieškoma būdų, kaip spręsti problemą.


Šiame straipsnyje: Tiltų gatvėeismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Soil

Soil portretas
Įdomu kas dėsis šioje gatvėje kai remontui uždarys Pilies tiltą?

vaziuojantis

vaziuojantis portretas
Ikreskite PONUI NENISKIUI truputi proto kad suletintu autobusu grafikus ir greitis sumazes. Pabandykite nuo TURGAUS sustojimo iki ATGIMINO sustojimo nuvaziuoti per 2 min ir dar sustoti senamiescio sustojime ir prie 2 sviesaforu. To pagal grafika padaryti neimanoma todel virsijamas greitis kad speti.

Alina

Alina portretas
man atrodo kad per greiti grafikai todel vairuotojai ir skuba
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių