Tiltas po remonto pakvips mandarinais

Kaip jau skelbta, gruodžio 12 dieną 12 val. bus iškilmingai atidarytas suremontuotas P.Vileišio tiltas (buvęs Vilijampolės), vėl sujungsiantis Vilijampolę ir miesto centrą. Eismą tiltu numatoma atidaryti naktį iš gruodžio 12-osios į 13-ąją.

Tilto atidarymo ir vardo suteikimo proga bus perkirpta simbolinė juosta ir atidengta atminimo lenta, o pirmiesiems praeiviams bus dalijami mandarinai.

Tilto kapitalinį remontą atliko bendrovė „Kauno tiltai". Kapitalinio remonto techninį projektą atliko bendrovė „Miestprojektas" ir valstybės įmonė „Transporto ir kelių tyrimo institutas".

Rekonstrukcija kainavo apie 17 mln. litų.

Dabartinis tiltas, jungiantis Kauno senamiestį ir Vilijampolę, buvo pastatytas 1960 metais pagal „Pramtransprojekt" projektą. Bendras tilto ilgis  - 287,55 metro.

Pasak „Kauno tiltų" techninio direktoriaus Aldo Rusevičiaus, remontuojant buvo suremontuotos ir perdažytos metalinės tilto konstrukcijos, kurių bendras plotas daugiau kaip 12 tūkst. kvadratinių metrų, įrengta 534 metrai metalinių turėklų, paklota nauja danga, sutvarkyti prietilčiai ir konusai. Taip pat buvo rekonstruoti ryšių bei troleibusų kontaktiniai tinklai, pastatytos naujos tilto apšvietimo atramos. „Kauno tiltai" švenčių proga savo lėšomis ant tilto įrengė šventines girliandas.

Įamžinant P. Vileišio vardo suteikimą Vilijampolės tiltui, abiejuose tilto galuose bus įmontuotos atminimo lentos.

Transporto schema po tilto atidarymo


Šiame straipsnyje: tiltasremontas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių