Tibeto skveras atgimė apsaugotas nuo vandalų

Minint Tibeto sukilimo metines, Vilniuje surengtas piketas, sutvarkytas vandalų nusiaubtas būsimasis Tibeto skveras. Dabar jį nuniokoti bus sunkiau.

Dešimtys Tibeto laisvės piketavo prie Kinijos ambasados ir Vilniaus rotušės. Į taikią akciją susirinkę vilniečiai vėliau pajudėjo Užupio link, kur buvo tvarkomas praėjusį savaitgalį vandalų nusiaubtas skveras, kurį aktyvistai siekia pakrikštyti Tibeto vardu. Taip pat buvo renkami vilniečių, remiančių šią iniciatyvą, parašai.

Tvarkydami būsimąjį Tibeto skverą, aktyvistai nepamiršo vandalų išpuolio. Šįsyk maldos vėliavėlės bei šūkiai, remiantys Tibeto laisvės siekį, iškabinti kur kas aukščiau, kad jų nepasiektų piktavaliai. Vardan vėliavėlių saugumo aktyvistai nepabūgo lipti į ne per tvirčiausiai atrodančias medžių viršūnes. Aktyvistai vylėsi, kad tokių priemonių bent kuriam laikui pakaks skvero saugumui užtikrinti. Tačiau net jeigu vandalų išpuoliai pasikartos, jie teigė vėl susirinksią į skvero tvarkymo talką.

Anot Tibeto laisvės rėmėjų, nuo okupacijos pradžios nedidukėje Himalajų šalyje nužudyta daugiau kaip milijonas žmonių.

Kaip jau skelbėme, Kinijos ambasada priešinasi Tibeto skvero įkurdinimui Vilniuje. Esą tai užgautų kinų tautos jausmus. Tačiau tiek Užsienio reikalų ministerija, tiek Vilniaus savivaldybė bent jau kol kas palaiko šią idėją.

Viena aktyviausių Tibeto rėmėjų Lietuvoje buvo ir šviesaus atminimo rašytoja Jurga Ivanauskaitė.


Šiame straipsnyje: TibetasTibeto skveras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių