Tęsiasi svarstymai dėl Kauno viešojo logistikos centro

Kauno rajono savivaldybėje apsilankęs susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius apžiūrėjo šalia Karmėlavos esantį mišką, kur galėtų būti steigiamas Kauno viešasis logistikos centras. Palikęs namų darbų Kauno rajono ir apskrities valdžiai, ministras lauks konkrečių skaičių, kiek valstybei kainuotų išpirkti žemę iš savininkų.

Susisiekimo ministerija numačiusi Lietuvoje plėtoti tris viešuosius logistikos centrus (VLC) - Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos. Iki 2013 metų kiekvienam jų numatyta skirti apie 100 mln. litų ES paramos. Tačiau pagrindinė sąlyga - šie objektai turi būti pripažinti valstybei svarbiu ekonominiu projektu. Vilniaus ir Klaipėdos centrai jau turi tokį statusą, o Kauno - ne.

Kauno apskrities regiono taryba įsitikinusi, kad geriausia vieta steigti viešąjį logistikos centrą - sklypas kiek šiauriau nuo Kauno oro uosto Karmėlavoje. Šiandien ministras Algirdas Butkevičius apsilankė Išorų kadastrinėje vietovėje, kur Kauno rajono ir apskrities valdžia 60 hektarų plote siūlo steigti Kauno viešąjį logistikos centrą.

Kaip portalui kaunodiena.lt sakė susisiekimo ministras A.Butkevičius, ši vieta nebloga steigti logistikos centrą, tačiau dar reikia nemažai nuveikti.

„Teko girdėti daug visokių gandų, kad siūlomoje vietoje auga gražus miškas ir jo tikrai nevalia kirsti. Tačiau atvykęs į vietą ir pakalbėjęs su urėdu įsitikinau, kad miško praktiškai nėra", - tikino A.Butkevičius.

Ateityje numatant Kauno viešojo logistikos centro plėtrą būtina išpirkti šalia miško esančią žemės ūkio paskirties savininkams priklausančią žemę. 

Pasak susisiekimo ministro A.Butkevičiaus, Kauno rajono ir apskrities vadovai turėtų paskaičiuoti, kiek valstybei kainuotų išpirkti žemę iš savininkų, kurių valdos ribojasi su numatomo steigti logistikos terminalo teritorija.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių