Teismui skundžiamas sprendimas „Akropoliui„ „padovanoti“ 21 mln. litų

Vilniaus apskrities viršininko administracija antradienį ar trečiadienį žada pateikti apeliacinį skundą Vilniaus apygardos teismui dėl jos sprendimo atleisti "VP grupės" valdomą bendrovę "Akropolis" nuo 21 mln. litų mokėjimo valstybei už įsigytą sklypą greta Vilniaus Vingio parko.

Tai naujienų portalui alfa.lt pirmadienį sakė Vilniaus apskrities viršininko administracijos Teisės skyriaus vadovas Alvydas Geigalas.

"Ruošiame apeliacinį skundą, jį rytoj ar paskutinę dieną perduosime teismui", - sakė jis.

Skundo argumentus jis atsisakė įvardyti, kol jis nėra pateiktas teismui. Jis sakė manantis, kad bylos nagrinėjimas gali užtrukti 3-6 mėnesius.

Vilniaus apskrities viršininko administracija, kaip ir kitos Lietuvos apskritys, nustoja dirbti nuo trečiadienio, liepos 1 dienos. Todėl bylą turės perimti Nacionalinė žemės tarnyba, kuri vietoj apskričių valdys žemę.

Vilniaus apygardos teismo teisėja Rita Kisielienė birželio viduryje nutarė, kad "Akropolis" valstybei neprivalo sumokėti pusės suderėtos kainos - maždaug 21 mln. litų - už įsigytą sklypą prie Vingio parko Vilniuje.

Pasak jos, į gretutinių teritorijų ir gatvių tvarkymą investuotojai įsipareigojo investuoti daugiau nei 80 mln. litų, be to, sumažėjo žemės rinkos kaina. Todėl teismas mano, kad valstybė iš sandorio gauna finansinę naudą kitais būdais.

"Akropolis", kuris įsigytame sklype ketina statyti naują prekybos centrą, už žemę valstybei turėjo sumokėti 40,478 mln. litų, iš kurių 32,4 mln. litų dalies mokėjimas buvo atidėtas.

Šių metų sausį už valstybinę žemę buvo sumokėta 19,371 mln. litų. "Akropolis", pasak teisėjos, sutinka dar sumokėti 2,598 mln. litų ir 422 tūkst. litų palūkanų, tuo tarpu likusią sumą siekė panaikinti.

"Akropolio" savininkai sklypo kainą sumažinti perpus reikalavo dėl labai pasikeitusių ekonominių aplinkybių. Bendrovės ieškinyje nurodyta, kad sklypas dabar vertas maždaug 21,97 mln. litų.


Šiame straipsnyje: Akropolisžemės sklypas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių