Teismo sprendimas „Akropoliui“ priteisti 20 mln. litų bus apskųstas

Likviduojama Vilniaus apskrities viršininko administracija nutarė skųsti teismo sprendimą, kuriuo „Akropoliui“ iš valstybės priteista 20 mln. litų.

Tai 1diena.lt patvirtino Vilniaus apskrities viršininko administracijos Juridinio poskyrio vedėja Zita Malova. „Motyvų dar nesudėliojome. Tik šiandien gavome teismo sprendimą, - sakė Z.Malova. – Apskųsti nutartį – mūsų garbės reikalas. Taip būti negali.“

Anot jos, laikinasis administracijos vadovas bei likvidatorius Gintaras Sodeika nutarė užimti principinę poziciją ir paliepė teisininkams per paskutines administracijos gyvavimo dienas apskųsti Vilniaus apygardos teismo nutartį.

Z.Malovos teigimu, administracija teisėjos Ritos Kisielienės nutartį privalo apskųsti iki liepos, per pusantros savaitės. Po to Vilniaus apskrities viršininko administracija bus likviduota, o bylą savo žinion perims Nacionalinė žemės tarnyba. Būtent ši įstaiga aukštesnės instancijos teisme turės ginti valstybės interesus ir mėgins įrodyti, kad R.Kisielienės sprendimas buvo neteisingas.

Primename, kad praėjusią savaitę Vilniaus apskrities viršininko administracija nebuvo linkusi skųsti šio sprendimo. Administracijos Teisės departamento direktorius Alvydas Geigalas 1diena.lt tuomet sakė, kad teismo sprendimą turėtų skųsti ta įstaiga, kuri perims administracijos pareigas. Tačiau A.Geigalo ir G.Sodeikos nuomonės nesutapo – laikinasis administracijos vadovas nutarė, kad R.Kisielienės sprendimas turi būti apskųstas dar iki apskrities likvidavimo.

Teisėja savo nutartyje akcentavo, kad naujojo "Akropolio" statytojai įsipareigojo į transporto infrastruktūrą naujojo prekybos ir pramogų centro prieigose investuoti apie 80,82 mln. litų. Esą taip valstybės naudai bus skirta dvigubai didesnė suma nei paties sklypo ankstesnė vertė.

Be to, R.Kisielienė pabrėžė, kad dalis naujojo "Akropolio" žemės, apie 3,6 ha iš maždaug 14 ha, turi būti naudojama visuomenės reikmėms, o tai esą itin sumažina buvusios "Velgos" gamyklos sklypo vertę.


Šiame straipsnyje: Akropolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių