Teismo pamoka pažeidėjui - automobilio konfiskavimas

Vilniečiui Airidui Toliui, regis, Kelių eismo taisyklės niekada neegzistavo. Net ir neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, jis sėsdavo prie automobilio vairo girtas.

Ketvirtadienį Vilniaus 1 apylinkės teismas nusprendė, jog šiam asmeniui vairuoti užtenka - 39 metų vyrui skirtas 20 parų administracinis areštas bei konfiskuotas jo automobilis „Ford Siera“.

A.Tolis policijos pareigūnams įkliuvo šių metų vasario 7 dieną. Kalvarijų gatve važiavęs vyras, kaip paaiškėjo, automobilį vairavo neblaivus (nustatytas 2,68 promilių girtumas).

Negana to, vyras nebuvo apsidraudęs transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu. Kaip vėliau paaiškėjo, jis niekada neturėjo ir vairuotojo pažymėjimo.

Anot administracinio teisės pažeidimo protokolą surašiusių pareigūnų, vasario 7 dieną jiems buvo pranešta, kad iš kiemo bando išvažiuoti automobilis, kurio vairuotojas atrodo geroka „įkaušęs“.

Minėtas automobilis buvo sulaikytas Kalvarijų gatvėje ir, kaip pasirodė, skambinęs asmuo, buvo teisus - nuo A.Tolio sklido stiprus alkoholio kvapas.

Vairuotojas pareigūnams tesugebėjo pateikti tik savo asmens tapatybės kortelę.
A.Tolis buvo nuvežtas į policijos komisariatą, kur jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis.

Vyras nesiginčijo, sutiko su padarytais pažeidimais.

Tai jau ne pirmas kartas, kai vilnietis prie automobilio vairo sėda neblaivus. Praėjusių metų rudenį A.Tolis teismo jau buvo nubaustas už automobilio vairavimą neblaiviam.

Tada jam buvo skirta tik piniginė bauda.


Šiame straipsnyje: girtasteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių