Teismo dovana nigeriečio gimtadienio proga – nelaisvė (papildyta)

Treji metai ir septyni mėnesiai laisvės atėmimo bei 30 tūkst. litų moralinei žalai atlyginti, tokį nuosprendį pirmadienio rytą išgirdo Nigerijos pilietis Babatunde Oyelana, kaltintas lietuvės išžaginimu.

Pats B.Oyalena, pirmadienį švenčiantis savo gimtadienį, nei teismo posėdžio metu, nei paskelbus nuosprendį kaltas neprisipažino. Esą mergina pati norėjo mylėtis, jis tik patenkino jos prašymą. Vėliau nigeriečio teigimu, mergina pradėjo reikalauti iš jo pinigų, o jų negavusi, nuskubėjo į policiją su pareiškimu.

Kad nukentėjusioji buvo ištroškusi meilės teisme liudijo ir B.Oyelanos draugas, taip pat Nigerijos pilietis, tą nelemtą Velykų vakarą buvęs nusikaltimo vietoje – gyvenamojoje patalpoje šalia Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčios. Patalpas Nigerijos pilietis vadino savo muzikos studija.

Šis liudytojas teigė, jog mergina prisigėrė ir prie jo kabinėjosi, o kai jis išėjo, savo jausmus pradėjo demonstruoti jo draugui.

Draugo liudijimas B.Oyelanos neišgelbėjo. Skirdamas bausmę teismas vadovavosi tiek nukentėjusiosios parodymais, tiek Teismo medicinos ekspertizės išvadomis, kuriose teigiama, kad mergina priešinosi ir priešindamasi apdraskė B.Oyelanai delnus ir kojas.

Šį Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo sprendimą dar galima apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

„Spręs aišku mano klientas, tačiau aš jam rekomenduosiu skųsti nutartį, nes šiuo atveju byla tikrai nėra aiški ir tokia paprasta, kaip, gali būti, kažkam pasirodė pačioje pradžioje“, – po posėdžio žurnalistams sakė  B.Oyelanos advokatas Kęstutis Kvainauskas.

„Nagrinėjant bylą buvo išreikalauta naujų įrodymų: tai ir telefoninių pokalbių išklotinės, ir kiti įrodymai. Esmė tu įrodymų yra ta, kad kai kurie liudytojai komunikavo su nuteistuoju reikalaudami pinigų. Pati nukentėjusioji, kai kuriais atvejais švelniai tariant, „sakė netiesą“, – sakė gynėjas.

„Šioje byloje įvairūs asmenys iš nuteistojo reikalauja pinigų, kad ši istorija neiškiltų į viešumą ir, kad nebūtų kreiptasi į policiją“, – tikina K.Kvainauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių