Teisme – byla dėl skelbimo dirbti moteriškų drabužių parduotuvėje

Vilniaus apygardos administracinis teismas pradėjo nagrinėti bylą dėl diskriminacijos, kai buvo paskelbtas skelbimas apie darbo siūlymą merginoms, norinčioms dirbti moteriškų rūbų parduotuvėje.

Skundą pateikusi viešoji įstaiga „Europos žmogaus teisių fondas“ iš pradžių kreipėsi į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą su prašymu ištirti, ar bendrovės „Rojaus group“ skelbimas nėra diskriminuojantis ir pažeidžiantis moterų ir vyrų lygias teises.

Kaip BNS pirmadienį sakė teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė, Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba pernai lapkritį sprendimu nutraukė tyrimą konstatavusi, kad trūksta objektyvių duomenų apie padarytą pažeidimą.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai nepavyko rasti bendrovės „Rojaus group“ nei paštu, nei elektroniniu paštu, nei telefonu. Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, be kita ko, konstatavo, kad pareiškėjas nenurodė, kokiu būdu taikant lyties apribojimus buvo pažeistos jo teisės.

Viešoji įstaiga, nesutikdama su sprendimu, prašo teismo panaikinti Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos sprendimą ir įpareigoti ištirti skundą

Sprendimas byloje bus skelbiamas gegužės 6 dieną, sakė teismo atstovė spaudai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

durniu laivas

durniu laivas portretas
o aptiniu drabuziu - liemeneliu ir stringu - parduotuve, priimdama i darba moteris, nediskriminuoja vyruku?

Beda

Beda portretas
Galetu paduoti i teisma ar nera diskriminuojami del dideliu skirtumu atlyginimu[ valdininkai ir darbininkai]
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių