Teismas: Vilniaus savivaldybė ir „JCDecaux“ privalo nutraukti sutartį

Teismas atmetė Prancūzijos kapitalo reklamos bendrovės "JCDecaux Lietuva" prašymą panaikinti Konkurencijos tarybos nutarimą, kuriuo Vilniaus savivaldybė buvo įpareigota nutraukti sutartis su įmone.

Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį nusprendė atmesti įmonės skundą kaip nepagrįstą, BNS sakė teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Sprendimas per 14 dienų galės būti apskųstas aukštesnės instancijos teismui. Kitu atveju įmonė turės nutraukti sutartis, tarp jų - 15 metų trukmės 90 mln. litų vertės sutartį dėl viešojo transporto stotelių su reklaminiais stendais eksploatavimo.

Sostinės savivaldybė ir "JCDecaux Lietuva" 2007-aisiais sudarė dvi sutartis - vieną dėl Vilniaus kaip 2009-ųjų metų Europos kultūros sostinės reklamos Europos šalyse, kitą - dėl viešojo transporto paviljonų ir reklaminių stendų įrengimo ir priežiūros.

Pastaroji sutartis galioja 15 metų, tačiau ji iškart bus pratęsta dar penkeriems, jei "JCDecaux Lietuva" tinkamai vykdys įsipareigojimus.


Pasak S.Jacinevičienės-Baltaduonės, teismas nusprendė, jog nors Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas šiame ginče ir pripažino, jog Konkurencijos tarybos reglamento dalis prieštaravo Konkurencijos įstatymui, tačiau taryba teisėtai priėmė nutarimą.

Taryba 2008-ųjų birželį nusprendė, jog sutartys pažeidė Konkurencijos įstatymą ir per pusmetį įpareigojo sutartis panaikinti arba pataisyti.

"JCDecaux" su Konkurencijos taryba bylinėjosi daugiau nei 2,5 metų, ginče buvo kreiptasi ir į Konstitucinį Teismą, tačiau jis nusprendė prašymo nenagrinėti.

Tyrimą dėl galimo "JCDecaux Lietuvos" protegavimo Konkurencijos taryba pradėjo gavusi Baltijos išorinės reklamos firmų asociacijos kreipimąsi ir Seimo antikorupcijos komisijos perduotus kelių išorinės reklamos bendrovių prašymus.

Įrodyti, kad savivaldybė neteisėtai pasirinko "JCDecaux Lietuva", teisme siekė ir lauko reklamos bendrovė "Clear Channel Lietuva".


Šiame straipsnyje: JCDecaux

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių