Teismas panaikino Senamiesčio prižiūrėtojams skirtą nuobaudą

Valdininkai Kauno senamiesčio namų prižiūrėtojus norėjo bausti nepagrįstai. Kauno apygardos administracinis teismas patenkino bendrovės „Žaidas" Kauno padalinio vadovo Tomo Augutavičiaus skundą ir panaikino savivaldybės Turto skyriaus sprendimą skirti administracinę nuobaudą dėl Laisvės alėjos 110 namo nepriežiūros.

Teismas konstatavo, kad savivaldybės tarnautojai nutarimą skirti administracinę nuobaudą priėmė pažeisdami teisės aktus, pranešė „Žaidas".

Taip pat teisėjai atkreipė dėmesį į tai, kad pernai rugsėjį atlikdami statinio techninės priežiūros patikrinimą savivaldybės Statinių naudojimo priežiūros poskyrio darbuotojai niekur nenurodė, jog statinio būklė kelia pavojų ir grėsmę žmonių saugumui, gyvybei ir aplinkai. Tai prižiūrėtojams neleido imtis neatidėliotinų veiksmų, kurie būtini statinį pripažinus avariniu.

„Iš savo pusės mes ėmėmės visų įmanomų priemonių liūdnai pagarsėjusio Laisvės al. 110 namo fasadų būklei gerinti, apie tai informavome valdininkus. Deja, didelė dalis gyventojų buvo abejingi pasiūlymams tvarkytis. Atlikus apklausą, iš 50 išsiųstų anketų 30 negrįžo - tai yra, net 60 proc. Iš grąžintų anketų dvylikoje atsakymai buvo neigiami - taip pat 60 proc.", - sakė T.Augutavičius.

Jis pažymėjo, kad pirmieji šio pastato fasado blogą būklę dar 2004 metais konstatavo savivaldybės įmonės „Santakos butų ūkio", tuometinio administratoriaus, darbuotojai. Tačiau apie nuobaudas valdininkai pradėjo kalbėti tik daugiau nei po trejų metų, pasikeitus administruojančiai įmonei.

Pasak T.Augutavičiaus, Laisvės al. 110 namo bendrasavininkiams toliau siūlomi įvairūs fasado tvarkymo variantai. Vakar organizuotame gyventojų susirinkime administratoriai pristatė pasiūlymus fasadą atnaujinti su apšiltinamuoju sluoksniu arba be jo, sąskaitą už darbus išdalinant išsimokėtinai per trejus metus. Tačiau susirinkime sprendimų priimti nepavyko - iš beveik 60 bendrasavininkų susirinko mažiau, nei pusė.

„Rankų nenuleisime, nes šiam pastatui išties reikalingas remontas. Likę Senamiesčio ir Centro gyventojai rodo vis daugiau iniciatyvos remontuoti savo pastatus, nes daugeliui tapo aišku, kad niekas kitas už juos to nepadarys. Šiemet renovuosime 60 avarinių balkonų, 40 kaminų, 10 stogų. Tai - teigiami ženklai, kurie leidžia tikėtis lūžio Senamiesčio atnaujinimo eigoje", - optimistiškai kalbėjo T.Augutavičius.

Aliaus Koroliovo nuotr.

Ginčai vyksta dėl šio Laisvės alėjos namo



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių