Teismas nusprendė konfiskuoti čigonės butą Kauno centre

Ketvirtadienį Kauno apylinkės teismas nusprendė, kad romų tautybės Rita Petravičiūtė erdvų butą Kauno centre įgijo neteisėtai gautomis pajamomis.

Teismo sprendimu, E.Ožeškienės gatvėje esantis butas turi būti konfiskuotas, o nuteistoji privalo sumokėti 19,5 tūkst. litų baudą.

„Tokį nuosprendį reikia skųsti“, – išlemeno susigraudinusi romų tautybės moteris.

„Visos neįrodytos prielaidos vertinamos mano teisiamosios nenaudai. Ne taip, kaip civilizuotame pasaulyje. Neteisus ne teismas, o įstatymas“, – sakė R.Petravičiūtės advokatas Aidas Mažeika.

E.Petravičiūtė nubausta už neteisėtą praturtėjimą. Tokia bausmė gresia visiems, negalintiems įrodyti įgyto didelės vertės turto kilmės.

Prieš penkerius metus 450 tūkst. litų vertės keturių kambarių butą Kauno centre įsigijusi R.Petravičiūtė ikiteisminio tyrimo metu sakė, kad didžiąją dalį lėšų jai padovanojo buvęs vyras, motina ir tetos. Tačiau visi jie R.Petravičiūtės žodžius paneigė. Vėliau kilo versijos apie prabangias kaltinamosios vestuves, kurių metų svečiai sunešė 50 tūkst. litų, iš Austrijos autobusu 70 tūkst. eurų atvežusią tetą.

Teismas pažymėjo neatmetantis galimybės, kad turtai, kurių dėka buvo pirktas butas, įgyti iš prekybos narkotikais. R.Petravičiūtė ir jos motina buvo sulaikytos dėl didelio narkotinių medžiagų kiekio laikymo. Motinai teko sėsti už grotų.

Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, tyrimo metu nustatyta, kad R.Petravičiūtė per 2006 m. gavo 1,7 tūkst. litų pajamų ir patyrė apie 107 tūkst. litų išlaidų, 2007 m. – per 300 litų pajamų bei 22 tūkst. išlaidų, 2008 m. – vos 102 litus pajamų ir 472 tūkst. litų išlaidų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prasidejo jau

prasidejo jau portretas
bankus atima, tai ka reiskia buta is zmogaus atimt.

ruskis

ruskis  portretas
tai tie teisejai nusipirks -kazam parupo ,tuo labiau is cigones .

tai vadinasi

tai vadinasi portretas
parodomasis teismas
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių