Teismas nubaudė vilnietį, iškvietusį policiją, nes jam buvo liūdna

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas nubaudė vilnietį, kuris pripažino iškvietęs policiją vien dėl to, kad jam buvo liūdna.

Vyras pinigine bauda nuteistas už sąmoningą melagingą specialiųjų tarnybų iškvietimą, nedidelį chuliganizmą ir policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymą.

Pirmasis administracinio teisės pažeidimo protokolas 1969 metais gimusiam R.D. buvo surašytas už tai, kad jis rugpjūčio 12 dienos paryčiais iškvietė policijos pareigūnus prie Ukmergės gatvėje Vilniuje esančių lošimo namų, melagingai nurodydamas, kad jam grasinama ginklu.

Policijos pareigūnų tarnybiniuose pranešimuose, anot teismo pranešimo, nurodyta, kad nuvykus prie lošimo namų buvo rastas galimai neblaivus vyriškis, kuris nieko apie grasinimus paaiškinti negalėjo.

„Lošimo namų apsaugos darbuotojas paaiškino, kad šis vyriškis buvo išprašytas iš lošimo namų dėl sudaužytų bokalų, be jo lauke daugiau nieko nebuvo ir niekas ginklu negrasino. Tuomet R.D. pareiškė, jog iškvietė policiją, nes jam liūdna ir gali policiją kviesti kada jam patinka“, - teigiama teismo pranešime.

Už šį administracinį teisės pažeidimą pažeidėjui skirta 300 litų bauda.

Antrasis administracinio teisės pažeidimo protokolas buvo surašytas už tai, kad nuvežus į policiją R.D. keikėsi necenzūrinis žodžiais ir nereagavo į pareigūnams perspėjus to nedaryti.

Už nedidelį chuliganizmą bei policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymą teismas pažeidėjui taip pat skyrė 300 litų baudą.

Šie teismo nutarimai gali būti apskųsti apeliacine tvarka.


Šiame straipsnyje: melagingas pranešimaspolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių