Teismas nepasigailėjo: K.Kriščiūnas lieka už grotų

Penktadienį Kauno apygardos teismas atmetė buvusio Kauno vicemero Kęstutis Kriščiūno skundą dėl jam skirto kardomojo suėmimo. Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama, todėl piktnaudžiavimu įtariamas K.Kriščiūnas iki vasario 16 dienos bus laikomas suimtas.

Iš pradžių politikas buvo geros nuotaikos, tačiau ji akivaizdžiai subjuro, kai buvo paskelbtas teismo sprendimas.

K.Kriščiūnas ir jo advokatai mano, kad Kauno miesto apylinkės teismo sprendimas jį suimti mėnesiui yra pernelyg griežtas. Sausio 18-ąją Kauno miesto apylinkės teismas K.Kriščiūną leido suimti mėnesiui.

Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Vaida Kibirkštytė BNS sakė, kad prokuratūra svarstys, ar kreiptis į teismą dėl kardomojo suėmimo pratęsimo.

Prokuratūra mano, kad būdamas laisvėje K.Kriščiūnas gali trukdyti procesui ir daryti naujus nusikaltimus.

Suėmimą buvo apskundęs ir kitas įtariamasis savivaldybei priklausančios įmonės „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorius Algimantas Puidokas, tačiau vėliau vyras skundą atsiėmė.

Kauno vicemeras greičiausiai buvo suimtas, nes vienai savivaldybės įstaigai numetė apmokėti nuosavo automobilio remonto sąskaitas, kita jam nupirko padangas.

Mėnesiui sulaikytas Kęstutis Kriščiūnas įtariamas piktnaudžiavimu tarnyba. Po šiuo terminu greičiausiai slepiasi keli gana nedideli neteisėti epizodai.

Nepatvirtintais duomenimis, socialdemokratas „Automobilių stovėjimo aikštelių“ vadovui Algimantui Puidokui numetė apmokėti porą automobilio remonto sąskaitų. O Kauno komunalinio ir butų ūkio generalinis direktorius Tomas Pilvinis pasirūpino, kad vicemero automobilis būtų apautas nauju padangų komplektu. K.Kriščiūnas taip pat pasistengė, kad už Kauno komunalinio ir butų ūkio lėšas būtų suremontuotas jo patarėjos Zitos Zalagėnaitės butas.

Kauno miesto savivaldybės taryba dėl įtarimų K.Kriščiūną atleido iš vicemero pareigų

Už narystę Socialdemokratų partijoje sustabdžiusio vicemero atleidimą tarybos posėdyje balsavo 38 Kauno politikai, pasisakiusių prieš ir susilaikiusių nebuvo. Du tarybos nariai balsavime nedalyvavo.

K.Kriščiūnas neigia jam pareikštus įtarimus.

Mėnesiui buvęs suimtas „Automobilių stovėjimo aikštelių“ vadovas Algimantas Puidokas į laisvę paleistas anksčiau laiko – praėjusį ketvirtadienį.

Prokurorų sprendimui įtakos esą turėjo įtariamojo sveikatos būklė. A.Puidokas yra pergyvenęs kelis insultus, vyrą kamuoja aukštas kraujospūdis. Medikų pagalbos A.Puidokui prireikė ir tądien, kai jis buvo vedamas į teismą dėl suėmimo.

Iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) sulaikytų keturių asmenų, K.Kriščiūnas – vienintelis nelaisvėje dienas leidžiantis įtariamasis. Anksčiau į laisvę išėjo K.Kriščiūno patarėja Zita Zalagėnaitė ir buvęs Kauno komunalinio ir butų ūkio vadovas Tomas Pilvinis. Visiems jiems pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba.


Šiame straipsnyje: KriščiūnasSTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

korespondentas

korespondentas portretas
Tesimas nepagailėjoTesimas nepagailėjoTesimas nepagailėjoTesimas nepagailėjo

Pilietis

Pilietis portretas
Na ir valstybėlė... Na ir teismas..

Giedrius

Giedrius portretas
Tokiu ir nereikia gaileti .
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių