Teismas neišplovė Vilniaus mero munduro dėl supainiotų interesų

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) nepatenkino Vilniaus mero Viliaus Navicko skundo, kuriuo jis siekė panaikinti etikos sargų sprendimą.

Sostinės meras siekė, kad teismas panaikintų balandį Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) priimtą sprendimą, kuriuo konstatuojama, kad VNavickas supainiojo viešuosius ir privačius interesus balsuodamas už savo įmonei „Euro-Construct“ palankų miesto tarybos sprendimo projektą. Tačiau VAAT nemato pagrindo naikinti merui nepalankų VTEK sprendimą.

„Teisėjų kolegija,  išnagrinėjusi administracinę bylą priėjo išvadą, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija savo sprendime faktines aplinkybes vertino bei ginčo santykius reglamentuojančių teisės aktų nuostatas aiškino tinkamai, todėl naikinti sprendimą nėra pagrindo“, - teigiama antradienį išplatintame VAAT pranešime spaudai.

Teisėjų manymu, meras, balsuodamas už pasiūlymą statybų vystytojams apkarpyti nekilnojamojo turto mokestį, sykiu balsavo ir už savo įmonei palankų sprendimą. „V.Navickas, būdamas UAB „Euro-Construct“ akcininku, turi teisę į dalį pelno, kuris tiesiogiai priklauso nuo bendrovės mokėtinų mokesčių, tame tarpe nekilnojamojo turto mokesčio. Neabejotina ir tai, jog UAB „Euro-Construct“ sėkminga ir pelninga veikla yra suinteresuota ir V.Navicko sutuoktinė, dirbanti šioje įmonėje. Įvertinus tai, kad UAB „Euro-Construct“ turėjo ir pripažintų tinkamais naudoti, ir statomų nekilnojamojo turto objektų, teismas daro išvadą, jog nekilnojamojo turto mokesčio lengvatų suteikimas būtų naudingas tiek pačiam pareiškėjui, tiek šioje bendrovėje dirbančiai jo sutuoktinei“, - konstatuoja VAAT.

Sau nepalankų VAAT sprendimą V.Navickas gali apskųsti per 14 dienų.

Primename, kad etikos sargų nemalonę Vilniaus meras užsitraukė po to, kai balsavime pasisakė už pasiūlymą statybų kompanijoms taikyti nekilnojamojo turto mokesčio lengvatą pastatytiems, įregistruotiems, bet neparduotiems butams. Nors miesto valdžia tokiam pasiūlymui nepritarė, mero palaikymo šiai iniciatyvai pakako nepalankiam VTEK verdiktui.


Šiame straipsnyje: Vilius NavickasVTEK

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių