Teismas leido suimti keturmetės prievartavimu įtariamus vyrus

Vilniaus 3-iasis apylinkės teismas sekmadienį mėnesiui leido suimti ketverių metų mergaitės prievartavimu įtariamą Virginijų Rožnį.

Į teismą atvestas vyras kaltu neprisipažino, nors teismui ir aiškino, jog neprieštarauja, kad mėnesiui būtų uždarytas į areštinę. Jis anksčiau buvo nuteistas pusės metų laisvės atėmimo bausme, tačiau nuo teisingumo pasislėpė.

29 metų V.Rožnys į Vilniaus areštinę šeštadienio naktį atėjo pats. Jis pareigūnams paaiškino, kad slapstosi nuo Klaipėdos teisėsaugininkų ir pasiprašė suimamas.

Įtariama, kad taip V.Rožnys norėjo išvengti atsakomybės už daug sunkesnį nusikaltimą, ketverių metukų mergaitės tvirkinimą ir prievartavimą.

Yra keturi liudytojai, kurie teigia matę kad įtariamasis penktadienio vakarą kažką darė su mažamete. V.Rožniui pareikšti įtarimai dėl seksualinės aistros tenkinimo su mažamečiu asmeniu.

V.Rožnys yra gimęs ir augęs Joniškyje, Klaipėdoje buvo nuteistas už dokumentų klastojimą, paskutiniu metu gyveno Vilniuje, Lazdynų mikrorajone nuomojosi butą.

Kaip jau rašėme, mergaitė buvo tvirkinta ir seksualiai prievartauta penktadienio vakarą, viename iš Žvėryno gatvės butų. Apie savo skriaudikus mergaitė papasakojo mamai.

Kai moteris išgirdo apie dukters prievartavimą, abu mažametės skriaudikai iš buto jau buvo išėję. Netrukus vienas jų buvo sulaikytas pėsčiomis einantis į Šeškinės kalną, o V.Rožnys pareigūnams prisidavė pats.

13.15 val. į teismo salę atvestas antras įtariamasis mergaitės seksualiniu išnaudojimu. Tai 1969 m.  sausio 25 d. gimęs Raimundas Kuzavinis. Įtariamasis savo kaltę neigia.

Anot jo, jis tą vakarą buvo Paribio gatvėje, svečiuose pas pažįstamus. Su mergaite vienas nebuvo pasilikęs, atvirkščiai, matė kaip ši apsverkusi išbėgo iš kito kambario ir pradėjo guostis tėvams.

R.Kuzavinio teigimu, mergaitės tėvas kažkodėl užsipuolė jį, apstumdė, apspardė. Tada jis ir išėjo iš nesvetingo buto.

R.Kuzavinis sako gyvenantis Žvėryno mikrorajone, tačiau kažkodėl į namus nenuėjo. Pasuko visai į kitą pusę.

Teismui vyras aiškino, kad šeima, kurioje jis penktadienio vakarą girtavo yra asociali, ypač išgerti mėgsta mergaitės motina. Esą socialinės tarnybos jau net sprendžia klausimą, ar neapriboti šiai moteriai teisių į dukrą.   

Įtariamasis turi darbą, anksčiau neteistas, tik kartą baustas administracine bauda už tai, kad neblaivus pasirodė viešoje vietoje. Tiesa, ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu buvo pradėtas. Vyras neatsiklausęs kaimyno pasiėmė pasivažinėti jo dviratį, tačiau vėliau su kaimynu susitaikė ir byla buvo nutraukta.

R.Kuzavinis yra išsiskyręs, gyvena vienas.   

Nors įtariamasis neigia savo kaltę, valstybinį kaltinimą palaikančios prokurorės teigimu, yra surinkta pakankamai duomenų, kad būtent šis vyras tvirkino mergaitę. R.Kuzavinį teismas leido suimti iki lapkričio 10 d.

Kaip žurnalistams sakė Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė Diana Kasperavičienė, šioje byloje dar neatlikta daugybė procesinių veiksmų, neapklausta nukentėjusi mažametė, nėra ir ekspertų išvadų, taip pat dar kartą reikės apklausti nusikaltimo naktį bute išgerdinėjusios ir įvykio liudytojais tapusius asmenis.

Kadangi abu vyrai yra įtariami labai sunkiu nusikaltimu, praeityje abu turėję reikalų su teisėsauga, ji mano, kad juos būtina buvo suimti, kad išėję į laisvę nepasislėptų ar nedarytų įtakos liudytojams.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių