Teismas G.Petriko gynėjo veiksmuose mato nusižengimų

Už didelės vertės svetimo turto iššvaistymą pernai liepos 27-ąją nuteistas G.Petrikas į Kauno apygardos teismą nebuvo atvežtas. Procesinio sprendimo paskelbimą išklausė tik jo gynėjas Gintaras Černiauskas. 

G.Černiauskas skundė esą susipažinęs su teismo posėdžių protokolais mano, kad jie neteisingi. Advokatui užkliuvo teisėjo klausimas: „Ką žinote apie G.Petriko padarytus nusikaltimus?“. G.Černiausko įsitikinimu liudytojui Michailui Gorbačiovui buvo užduotas būtent toks klausimas, o klausimo formuluotė parodė teisėjo šališkumą. 

Teismas, įvertinęs turimą medžiagą, paskelbė, kad gynėjas mini tik pirmąją klausimo dalį. Skelbiama, kad teisme apklausiamas M.Gorbačiovas nuolat pertraukdavo teisėją vidury klausimo. Šiuo atveju teisėjui K.Dargužiui klausiant „Ką žinote apie G.Petriko padarytus nusikaltimus……“, dar nebaigus klausimo, liudytojas nutraukia teisėją – „Aš jo iš vis nepažįstu.“ Teisėjas užbaigia klausimą „….pagal kaltinimą turto iššvaistymu“. 

G.Petriko gynėjas skunde prašė šališku vadintą klausimą įtraukti į protokolą. Tačiau teismo neįtikino net G.Černiausko pateiktos posėdžių įrašų kopijų išklotinės. Teisėjas K.Dargužis gynėjo prašymą atmetė kaip nepagrįstą. Teismo sprendimu, kadangi įrašų originalai neišsaugoti, kopijos nepatikimos ir galėjo būti sumontuotos. 

Netikėta buvo antroji teisėjo K.Dargužio nutartis. Ja teisėjas paskelbė G.Petriko  gynėjo veiksmuose matantis nusižengimų, apie kuriuos bus pranešta Kauno apygardos prokurorams. „Man netikėta ši teismo nutartis. Tačiau jau anksčiau esu girdėjęs, kad dėl gynybos gali būti inicijuotas ikiteisminis tyrimas“, - sakė G.Černiauskas. Advokatas sakė dar nenusprendęs kokių imsis tolimesnių veiksmų. 

Nesantaika tarp G.Petriko gynėjo ir teisėjo K.Dargužio prasidėjo nuo pat  bylos Kauno apygardos teisme nagrinėjimo pradžios. Teisiamasis ir jo gynėjas net 4 kartus mėgino šį teisėją nušalinti nuo bylos, tačiau pastarasis nenusišalino. 


Šiame straipsnyje: Petrikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių