Teismas: E.Surovičius nepagrįstai buvo paleistas į laisvę

Kartu su dviem bendrais brutaliu nepilnametės išžaginimu bei seksualiniu prievartavimu kaltinamas Trakų rajono Lentvario gyventojas Edgaras Surovičius nepagrįstai buvo paleistas į laisvę, rašo delfi.lt.

Taip trečiadienį nusprendė Vilniaus apygardos teismo teisėjas Pavelas Frolovas, nurodęs žemesnės instancijos teismui nedelsiant svarstyti griežčiausios kardomosios priemonės paskyrimo E. Surovičiui klausimą.

Į laisvę E. Surovičių paleido išžaginimo bylą nagrinėjantis Trakų rajono apylinkės teismo teisėjas Ričardas Prašmuntas.

Sužinoję apie į laisvę paleistą E. Surovičių, Trakų prokurorai parašė skundą Vilniaus apygardos teismui. Trečiadienio rytą į teismą atvykęs Trakų rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Mindaugas Jancevičius aiškino, kad teismas nepagrįstai paleido lentvariškį – jis kaltinamas dviejais sunkiais nusikaltimais, be to, tyrimo pradžioje buvo pasislėpęs ir vėl gali vengti teismo.

Be to, M. Jancevičiaus teigimu, nuo teisingumo slapstosi ir dėl dalyvavimo grupiniame išžaginime kaltinamas E. Surovičiaus bičiulis Markas Stasiulevičius.

Pasak prokuroro, E. Surovičius neigia savo kaltę, tačiau parodymų teisme dar nėra davęs, todėl gali su pasislėpusiu bendru suderinti parodymus ar jį paveikti. Tuo tarpu laisve besimėgaujantis kaltinamasis ir jo advokatė tikino, jog Trakų teisėjas pasielgė teisingai – esą nėra pagrindo jį laikyti už grotų.


Šiame straipsnyje: išprievartavimasišžaginimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių