Teisininkai: situacija dėl D.Kedžio dukters rodo nepagarbą valstybei

Teismo sprendimas, pagal kurį teisėja Neringa Venckienė turi perduoti savo dukterėčią motinai Laimutei Stankūnaitei, nėra įvykdytas dėl nepagrįstų priežasčių, penktadienį pareiškė Lietuvos teisininkų draugija.

Draugijos nuomone, esama situacija skiepija nepagarbą teisminėms institucijoms ir valstybei, o prie to prisideda ir valdžios pareigūnai, neišsakydami tvirtos pozicijos dėl būtinybės vykdyti teismo sprendimą.

Šis pranešimas paskelbtas praėjus dienai po to, kai prezidentė Dalia Grybauskaitė pasakė mananti, kad N.Venckienė teismo sprendimą vykdo.

„Mums nesuprantama, kaip vieninteliu teisėtu keliu sprendžiant šį ginčą, dėl nežinomų priežasčių yra paminamos teisinės valstybės pamatinės vertybės, reiškiamas abejingumas demonstruojamam akivaizdžiam teisės negerbimui. Atkreipiame dėmesį, kad situacija teisiniu požiūriu yra vienareikšmė – vykdytinas teismo sprendimas nėra vykdomas, o jo nevykdymo priežastys teisiniu požiūriu yra visiškai nepagrįstos“, – teigiama draugijos pranešime.

Pranešime rašoma, kad susirūpinimą kelia tai, jog sprendimas yra ne tik nevykdomas, bet ir tokia padėtis toleruojama.

„Dėl paprasta akimi matomų asmeninių interesų didžiulė visuomenės dalis sąmoningai yra klaidinama, skiepijama nepagarba teisminėms institucijoms ir pareigūnams, tuo pačiu visai valstybei. Kitos valstybinės valdžios ir pareigūnai, neišreikšdami savo tvirtos pozicijos dėl būtinybės vykdyti teismų sprendimą, sukuria iliuzinę abejonės ir nepasitikėjimo teismais, teismų sprendimų vykdytojais atmosferą, ir tuo silpnina teisinę valstybę“, – teigia Lietuvos teisininkų draugija.

Prezidentė D.Grybauskaitė ketvirtadienį tvirtino, kad N.Venckienė vykdo teismo sprendimą, įpareigojantį perduoti mergaitę motinai.

„Kiek žinau, ponia Venckienė vykdo teismo sprendimą ir siūlo atiduoti mergaitę, jei mergaitė pati su tuo sutinka ir pati nori eiti pas mamą“, – per spaudos konferenciją teigė D.Grybauskaitė.

Pranešime Lietuvos teisininkų draugija visus byloje dalyvaujančius teisininkus kviečia „kantriai ir profesionaliai atlikti savo pareigą, vykdyti Lietuvos žmonėms ir valstybei duotą priesaiką saugoti žmogaus teises ir valstybės konstitucinę sąrangą“.

Lietuvos teisininkų draugijai vadovauja pirmininkas Vilniaus universiteto Teisės fakulteto (VU TF) docentas dr. Tomas Davulis.  Vicepirmininkais yra Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto (MRU TF) profesorius dr. Vidmantas Egidijus Kurapka ir Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras.

Valdybą sudaro Lietuvos advokatūros advokatų tarybos pirmininkas Virginijus L. Papirtis, advokatai Julius Jasaitis, Liudvika Meškauskaitė, Generalinės prokuratūros prokurorė Ona Rojutė, MRU TF docentas Edmundas Sakalauskas, Lietuvos notarų rūmų prezidiumo narė Svajonė Šaltauskienė, antstolė Inga Karalienė.


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitėVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Laikykis Neringa, nepasiduok, neatiduok tiems p........ mergaites. DIDELIS DEKUI PONIAI PREZIDENTEI UZ PALAIKYMA, MES JUSU PUSEJE VISADA BUSIME !!!!!!

teisejams

teisejams portretas
kokia trumpa atmintis visu,pamirso visus pedofilus,visas neaiskias zmogzudystes,tipo nezino del ko cia viskas vyksta.pagarba venskienei ir prezidentei.teismam nepagarba,o uz ka juos gerbti jeigu neatskiria siaudu nuo pelu....

Alisa

Alisa portretas
Straipsnije parasyta DR.Liudvika ... ....tai dr. reiskia draugas kaip tarybiniais laikais ?
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių