Teisėjus prie prezidentūros pasitiko D.Kedžio šalininkai

Pirmadienį į prezidentūrą einančius naujai paskirtus teisėjus ir  Teisėjų tarybos bei aukštesniųjų instancijų teismų vadovus pasitiko Drąsiaus Kedžio šalininkai.

„Tauta atsibusk! Išgamų klanas sunaikins tave“, Prezidentė – akla, valdininkai – klanas, tauta – vergai. Kaip ilgai tai tęsis?“, „Prokuratūra melagių parsidavėlių irštva“, „Prezidente, ar A.Valantinas pelnytai kopia karjeros laiptais“, „D.Valy, nenori ar negali išsivalyti prokuratūros“, - skelbė plakatai piketuotojų rankose.

D.Kedžio šalininkai taip sakė norėję atkreipti teisėjų, Teisėjų tarybos pirmininkės Laimos Garnelienės bei Prezidentės Dalios Grybauskaitės dėmesį į metus Lietuvoje besitęsiantį pedofilijos skandalą, prokurorų neveiksnumą ir kartais nelogiškus teismų sprendimus.

„Ar noramlioje valstybėje gali  būti, kad tautos ir politikų pasitikėjimo netekęs iš pareigų privalėjęs atsistatydinti buvęs generalinis prokuroras Algimantas Valantinas užuot laukęs teismo, lyg niekur nieko toliau kopia karjeros laiptais ir jį šiais laipteliais stumia ne kas kitas, o pati šalies Prezidentė“, - portalui 1diena.lt sakė vienas piketo dalyvių.

D.Kedžio šalininkai sakė esantys nepatenkinti ir dabartinio generalinio prokuroro Dariaus Valio veiksmais. Žadėjęs iš prokuratūros išvalyti  korumpuotus prokurorus, jis iki šiol nieko nepadarė, o prokuratūra taip ir netapo atviresnė visuomenei, nors D.Valys žadėjo, jog tai bus vienas pagrindinių jo darbų.

Į šį piketą atvyko D.Kedžio šalininkai iš Vilniaus, Kauno ir Jonavos. Kadangi leidimas jam nebuvo gautas, pikete dalyvavo tik devyni žmonės.

Piketuotojai į prezidentūrą atvykusių teisėjų dėmesio nesulaukė, tačiau vos prasidėjus piketui prisistatė du policininkai ir Vadovybės apsaugos pareigūnas. Ir vieni, ir kiti užsirašė piketo dalyvių pavardes, tačiau teigė, jog žmonių nėra už ką bausti – nei susirinkimų įstatymo, nei viešosios tvarkos jie nepažeidė.  


Šiame straipsnyje: Kedyspiketas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių