Teisėjas prašys Seimo kanceliarijos bylą pripažinti prioritetine

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Valdas Bugelevičius nutarė Nacionalinės teismų administracijos prašyti prioritetine pripažinti baudžiamąją bylą dėl galimo aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo Seimo kanceliarijoje.

Jeigu byla būtų pripažinta prioritetine, advokatai turėtų teikti jai pirmenybę ir galėtų nedalyvauti kitų bylų posėdžiuose, jeigu jie sutaptų su Seimo kanceliarijos bylos posėdžiu.

Teisėjui trečiadienį sunkiai pavyko suderinti kito teismo posėdžio datą, nes byloje yra 12 teisiamųjų, visi jie turi gynėjus. Kitas posėdis numatytas gegužės 17 dieną.

Trečiadienį Vilniaus apylinkės teisme turėjo įvykti pirmasis šios baudžiamosios bylos nagrinėjimas, bet to padaryti nepavyko, nes į posėdį neatvyko dvi teisiamosios Ilona Mažeikytė ir Sigita Karpickienė bei trys advokatai.

I. Mažeikytė pranešė, kad yra išvykusi į komandiruotę Danijoje, S. Karpickienei nepavyko įteikti šaukimo. Į posėdį neatvykę gynėjai pranešė, kad tuo pačiu metu dalyvauja kitose bylose.

Į Vilniaus miesto apylinkės teismą buvo atvežta šiuo metu bausmę atliekanti buvusi Seimo kasininkė Regina Petkelienė.

Be to, teismas gavo teisiamojo Arvydo Algimanto Švedo advokato prašymą jo ginamojo atžvilgiu nutraukti bylą. Kadangi teismo posėdyje gynėjas nepasirodė, jo prašymas bus nagrinėjamas vėliau.

Prieš teismą turi stoti Seimo kancleris Jonas Milerius, buvusi Seimo kanceliarijos Finansų departamento direktorė Danutė Petrauskienė ir jos pavaduotoja Dalė Špakauskienė, Finansų departamento darbuotojos Nijolė Judinienė, Alė Klovaitė, Ilona Mažeikytė, Sigita Karpickienė, Irena Astrauskaitė bei Bendrųjų reikalų departamento darbuotojai Alvydas Milkevičius, Algirdas Tarulis, Arvydas Algimantas Švedas.

Taip pat bus teisiama buvusi Seimo kasininkė Regina Petkelienė, kuri už iš Seimo kanceliarijos kasos iššvaistytus daugiau nei 441 tūkst. litų nuteista kalėti dvejus metus ir jau atlieka bausmę.

R. Petkelienė bus teisiama dėl galimo dokumento suklastojimo, J. Milerius - dėl galimo tarnybos pareigų neatlikimo ir galimo dokumento suklastojimo, D.Petrauskienei įtarimai pateikti dėl galimo tarnybos pareigų neatlikimo ir aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo.

Nė vienas įtariamųjų nėra nušalintas nuo pareigų.

J. Milerius BNS yra sakęs, kad įtarimai jam pateikti dėl to, kad 2008 metų rugpjūčio 1 dieną dirbo komisijoje, kuriai buvo pavesta suskaičiuoti pinigus Seimo kasoje.

„Kasos grobstymas demaskuotas 2009 metais, o 2008 metais buvo eilinis kasininkės išėjimas atostogų. Tuometinis kancleris mane įtraukė į penkių žmonių grupę kasai perduoti naujai kasininkei. Mes trūkumo nematėme, o pagal tyrėjų manymą, tuo metu jau buvo trūkumas. Esame įtariami, kad pasirašėme neteisingus aktus“, - yra sakęs Seimo kancleris.

Tuomet jis ėjo Informacijos technologijų ir telekomunikacijų departamento direktoriaus pareigas.

„Mano manymu, to trūkumo tikrai nebuvo. Bet jie (tyrėjai - BNS), matyt, turi pagrindo manyti, kad buvo. Aš nežinau, kokiu pagrindu jie mano, kad trūkumas jau buvo“, - sakė J. Milerius.

Jis tvirtino Seimo kasoje buvusių pinigų pats neskaičiavęs, pasitikėjęs pavaduojančia kasininke.

„Skaičiavo žmogus, kuris perėmė kasą. Aš tų pinigų neskaičiavau, aš tikėjau ta, kuri priima kasą. Pasirašiau po to, kai jos buvo parašas padėtas“, - BNS sakė jis.

Ikiteisminis tyrimas dėl galimo aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo Seimo kanceliarijoje pradėtas po to, kai 2009 metų liepą Seimo kanceliarijos kasoje pasigesta per 440 tūkst. litų.

Byloje užfiksuota, kad pinigai iš kasos buvo skolinami vėliausiai nuo 2008 metų sausio.

Dėl dingusių pinigų yra nuteistos buvusi Seimo kasininkė R. Petkelienė ir buvusi Nacionalinės sveikatos tarybos buhalterė Olga Goluskaitė. Joms skirta po dvejus metus laisvės atėmimo. Paaiškėjo, kad R. Petkelienė skolino O. Goluskaitei pinigus iš Seimo kasos, o ši juos teigia pralošusi kazino.

R. Petkelienė taip pat teigė, kad dalis pinigų skolinta Seimo kanceliarijos darbuotojams, parlamentarams.

Pernai gruodžio 13 dieną Lietuvos apeliacinis teismas atmetė abiejų nuteistų moterų skundus. Po šios nutarties nuosprendis joms įsiteisėjo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

simona

simona portretas
Susidorojus su gerb. kancleriu J. Mileriu būtų paminta visos padorumo normos. Nejaugi visi dorieji darbuotojai bus šalinami iš darbų atėjus Darbo partijai į valdžią. Darosi nebejauku gyventi Lietuvoje.

aš portretas
Senai jau reikėjo vyti laukan tą arogantišką veikėją.Lazda turi du galus,niekada nereikia juodinti ir kaltinti žmonių,jei pats esi nesąžiningas.Kaip tamsta kancleri,elgėtės su žmonėmis kai buvome atėję į seimą palaikyti ir apginti Garliavos mergaitę ir N.Venckienę.Tada mes jums visiems buvome kažkokios padugnės,gerb.pirmiausia reikia pradėti nuo savęs,reikia turėti pagarbos ir padorumo.Laikas būtų pačiam užleisti šitą šiltą vietelę,sąžiningam-kuris turi pagarbos ir žmogiškumo,laikas atsakyti už savo nuodėmes jau atėjo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių