„Tebūnie naktis!” savanoriai susivienijo

"Tebūnie naktis!“ lankytojams nepaklysti renginių Vilniaus gatvėse ir kiemuose gausybėje padės daugiau kaip 200 kultūros savanorių.

„Šeštadienio naktį Vilniuje vyks daugiau kaip 80 įvairiausių renginių. Kai kurie jų – seniai tiek vilniečių, tiek miesto svečių pamirštose vietose.

Tam, kad nereikėtų pernelyg ilgai klaidžioti ir ieškoti norimo renginio ar instaliacijos – pagalbos ranką išties ryškiomis liemenėmis apsirengę savanoriai.

Jie bursis tiek specialiuose informaciniuose šventės centruose, tiek prie kiekvieno iš didesnių renginių“, – pasakoja viena iš „Tebūnie naktis!“ savanorių koordinatorių Judita Strumilaitė.

Pasak J. Strumilaitės, vienos iš „Kultūros savanorių“ susivienijimo, šiemet kuruojančio renginio savanorius, narės, visą informaciją apie festivalį „Tebūnie naktis!“, jo programą ir žemėlapius bus galima rasti trijuose informaciniuose centruose.

Jie bus įsikūrę kavinėse „Coffe Inn“ Pilies ir Vilniaus gatvėse bei Gedimino prospekte.

Šiuose informaciniuose centruose savanoriai budės nuo 17 iki pat 24 val. nakties.

Festivalio svečiams savanoriai galės pasufleruoti, kurie renginiai labiausiai domina kitus lankytojus, parodys kaip pasiekti „Kino terasą“, kūrybines naktinių marškinių dirbtuves, „Siaubo rūsį“, maestro Petro Geniušo klasikinės muzikos koncertą ir kitus renginius tiek senamiestyje, tiek kitoje Neries pusėje.

Pats festivalis „Tebūnie naktis!“ šiemet vilniečius ir miesto svečius kvies į 80 meninių bei kultūrinių erdvių.

Susivienijimas „Kultūros savanoriai“ gimė pasibaigus programai „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“. Buvę šios programos savanoriai nusprendė tęsti kultūrinės savanorystės tradicijas Lietuvoje ir prisidėti prie sėkmingo jos puoselėjimo.

Kultūros savanoriai prisideda prie įvairių meno ir kultūros renginių bei iniciatyvų.

Šiuo metu susivienijimo gretose – daugiau kaip 250 savanorių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių