„Tebūnie naktis!“: orai ir infocentrai

Artėjant birželio 19 d. – kultūringiausiai metų nakčiai, primename, kad visi sostinės gyventojai ir miesto svečiai yra kviečiami pasinerti į kultūringą naktinį Vilnių.

Lankantis vėlyvuose renginiuose nepasiklysti padės dalinami renginio žemėlapiai, o jų elektronines versijas ir  spausdintųjų žemėlapių platinimo taškus visi norintys ras svetainėje kultūrosnaktis.lt. Interaktyvų žamėlapį rasite ir portale Diena.lt.

Norime priminti, kad į renginius, kurie vyks uždarose erdvėse, dėl galimos vietos stokos rekomenduojame atvykti anksčiau. Į ekskursijas ir kūrybines dirbtuves dėl riboto dalyvių skaičiaus būtina išankstinė registracija.

Remiantis išankstinėmis orų žinovų prognozėmis birželio 19 dieną žadamas vasariškas lietus su pertraukomis, kuris trauktis iš Vilniaus ims nuo maždaug 20 valandos vakaro, o apie vidurnaktį lietus turėtų liautis. Oro temperatūra dieną – apie 19, o naktį apie 10 laipsnių šilumos. Visiems naktinėtojams primename nepamiršti namuose lietpalčių, skėčių ir šiltų megztinių taip pat avėti patogią avalynę, o planuojantiems daugiau laiko praleisti renginiuose skveruose, aikštėse ir parkuose, turėti ką pasitiesti ant žolės.

Bankas "Swedbank", kurio administracinio pastato terasoje vyks trumpametražių filmų peržiūra po atviru dangumi, ragina neišsigąsti vasariško lietaus, o jeigu jis nesiliautų visi atėję stebėti filmų terasoje galės pratęsti jų peržiūrą banko pastate esančiame pietų restorane "Lunch@Bank", kuris veiks visą naktį.

„Tebūnie naktis!“ metu Vilniuje veiks projekto informacijos centrai: nuo 17 iki 24 valandos kavinėse „Coffee Inn“ (Vilniaus g. 17, Gedimino pr. 9, Pilies g. 3), taip pat nuo 17 iki 22 valandos Vilniaus turizmo informacijos biure (Didžioji g. 31, Vilniaus rotušėje). Juose budės kultūros nakties savanoriai  ir  teiks svarbiausią informaciją apie programą, dalins „Tebūnie naktis!“ žemėlapius. Savanorius taip pat sutiksite gatvėse ir didžiųjų renginių erdvėse, kur jie mielai atsakys į iškilusius klausimus. Savanorius atpažinsite iš ryškių liemenių.

„Norėdami palengvinti lankytojų užduotį aplankyti kuo daugiau nakties įvykių, siūlome rinktis specialiai parengtus renginių maršrutus. Kultūros mylėtojai galės rinktis iš 7 jiems parengtų maršrutų. Šių metų naujiena – „maršrutas mažiesiems“, kuriame atrasite teatro ir kūrybinių dirbtuvių renginius, skirtus vaikams. Pastarosiomis dienomis nežymiai keitėsi kultūros nakties programa, kuri pasipildė keletu naujų renginių. Taip pat keitėsi kai kurių projektų laikas, todėl rekomenduojame pasitikslinti informaciją projekto svetainėje.“ – sakė projekto vadovė Daina Urbanavičienė.


Šiame straipsnyje: tebūnie naktis 2010

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių