T.Cutugno: lietuvės – gražios, žavingos, romantiškos

Italų estrados žvaigždė Toto Cutugno, surengęs koncertus Klaipėdoje, Šiauliuose ir Kaune, šįvakar koncertuoja Vilniuje, Pramogų arenoje. Kaip ir jaunystėje, taip ir dabar jaunatviškai atrodantis dainininkas ypač nestokoja dailiosios lyties gerbėjų  dėmesio. Po kiekvienos dainos moterys su gėlių puokštėmis veržiasi į sceną ir nori pabučiuoti dainininką.

Šiose gastrolėse 68 metų T.Cutugno atlieka naują koncertinę programą. Pirmoje dalyje koncertuoja su savo muzikantais, antroje - su lietuvių simfoniniu orkestru. Koncerte skambės ir senos gerai žinomos T.Cutugno dainos: „Solo noi“, „Donna“, „Innamorati“, „Insieme“, „L‘Italiano“.

Vakar vakare, grįžęs į sostinę iš koncerto Kaune, T.Cutugno ilsėjosi savo numeryje viešbutyje „Ramada Vilnius“. Prieš vakarienę dainininkas davė interviu „Vilniaus dienos“ žurnalistei.

-Gerbiamas Toto, jūs ne pirmą kartą koncertuojate Lietuvoje. Galbūt čia atvykstate dėl kurios nors konkrečios moters?

-Visos moterys čia, Lietuvoje, - gražios, žavios ir romantiškos.

-Kuo jums patinka Lietuva, kad čia norisi vis sugrįžti?

-Todėl, kad čia jaučiuosi puikiai. Tai – svetingas kraštas. Tai kraštas, kur  gyveni, kvėpuoji didelėmis emocijomis. Ne, čia tikrai nėra šalta.

-Kaip pavyko koncertai Klaipėdoje, Šiauliuose, Kaune?

-Su triumfu. Neįtikima! Buvo labai gražu.

-Lietuvos klausytojams pateikėte siurprizą. Koncertuose atlikote dainos „Trys milijonai“ fragmentą. Kodėl iš visų lietuviškų dainų išsirinkote būtent šią Marijono Mikutavičiaus dainą?

-Ieškojome dainos, kurią galėtume dedikuoti jūsų kraštui. Išklausėte tą dainą. Mums ji patiko ir pasirinkome ją. Dainavau jūsų kalba – lietuviškai. Bet jūsų kalba – sunki. Žinau kai kuriuos žodžius: „Ačiū“, „Iki“, „Labas vakaras“.

-Ar geri Lietuvos klausytojai?

-Taip. Labai atidūs. Moka mano dainas, pritaria.

-Gal domitės Lietuva plačiau? Gal skaitėte apie jos istoriją, domitės jos menu, literatūra, šiuolaikine muzika?

-Ne, kadangi niekada neturiu laiko nei skaityti, nei ką nors žiūrėti. Viešbutis-koncertas, koncertas-viešbutis. Viešbutis-oro uostas. Daug dirbu. Naujos programos rengimas, repeticijos užima daug laiko. Prieš kiekvieną koncertą repetuoju valandą, koncertas tęsiasi dvi su puse, dažnai – ir tris su puse valandos.


Šiame straipsnyje: Toto Cutugno

NAUJAUSI KOMENTARAI

gi

gi portretas
lietuvės – gražios, žavingos, romantiškos... bet ruses mmmm:o)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių