Tautų mugėje – sūriai, kailiai ir folklorinės tautų dainos

Visą savaitgalį vykstanti Tautų mugė sulaukė tiek miestiečių, tiek užsieniečių dėmesio. Čia žmones traukia ne tik įvairiausių prekių ir kulinarijos stendai, bet ir vykstantys aktorių pasirodymai, gyvos muzikos koncertai.

Į Gedimino prospekte ir Lukiškių aikštėje vykstančią Tautų mugę, kaip ir buvo skelbiama, suvažiavo išradingi liaudies meistrai, amatininkai, tautodailininkai, kulinarinio paveldo specialistai, šokio ir dainos virtuozai.

Prospektu driekiasi palapinių eilės, kuriose galima rasti visko – nuo tradicinių meduolių iki kailinių kepurių, įvairiausių mezginių. Tiesa, žiemai skirtus apdarus pardavinėjančios moterys teigė, kad lietuvių dėmesio susilaukia ne tiek jau daug.

„Pažiūri, bet dar neperka. Pirks tada, kai jau atšals, kai tikrai prisireiks. Prieš kokius penkerius metus situacija buvo visiškai kitokia, dabar jaučiasi, kad žmonės neturi pinigų arba tiesiog nebeišlaidauja“, - sakė pardavėja Milda ir pridūrė, kad užsieniečių mugėje yra ir jie atneša prekiautojams pelno.

Mugėje gausu įvairiausių maisto produktų: keptų varškės sūrių, naminių lašinių, dešrų, rūkytos žuvies, kurios atvežė ir iš Jūrmalos į mugę atvykę prekiautojai, meduolių, saldainių, medaus, prieskonių, vaistažolių. O visus alkanus užkąsti kviečia lietuvių, rusų ir kitų šalių virtuvės.

Pirmą kartą Gedimino prospekte įsikūrė ir Himalajų druskos pardavėjas. Ant jo prekystalio ne tik maišeliai su druska, bet ir iš jos pagamintos lempos bei žvakidės.

Vakare prospekto pradžioje pastatytoje scenoje buvo galima išgirsti folklorines įvairių tautų dainas atliekančią grupę „Marga muzika“ ir vieną unikaliausių šiuolaikinės Baltarusijos muzikos grupių „Vinsent“. Gausiai susirinkusiems įvairaus amžiaus žmonėms nei muzika, nei atlikėjai neleido likti pasyviems.


Šiame straipsnyje: tautų mugėšventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių