Tarybos teismui - naujasis savivaldybės portalas

Sostinės savivaldybės tarybos nariams trečiadienį buvo pristatytas netrukus pasirodysiantis naujasis savivaldybės interneto portalas vilnius.lt.

Jau netrukus visiems įprasta sostinės savivaldybės interneto svetainė virs tinklalapiu, primenančiu daugelį šalies naujienų portalų.

Portalas atsinaujins iš esmės. Jo kūrėjai tvirtina, kad jis taps kur kas patrauklesnis eiliniams vilniečiams, kurie ankstesnėje informacija perkrautoje versijoje neretai pasiklysdavo.

Naują svetainės dizainą pristačiusi tarybos narė Indrė Jakaitytė tvirtino, kad ši versija atsidarys ir mobiliuosiuose telefonuose bei planšetiniuose kompiuteriuose. Politikai dažnai skųsdavosi dėl to, kad negalėdavo puslapio atsiversti savo mobiliuosiuose telefonuose – neatsiverdavo dokumentai.

Kai kurių tarybos narių netenkina tokia svetainės išvaizda. Esą kuriamoje svetainėje prieš artėjančius Seimo rinkimus bus galima lengviau rasti A.Zuoko ir jo partijos naujienas, bet ne miesto gyventojams aktualią informaciją.

Portalas diena.lt anksčiau skelbė miesto dokumento kopiją, kurioje buvo rašoma, kad naujajam savivaldybės portalui paleisti planuojama skirti 1 mln. litų. Dar 300 tūkst. litų būtų skiriama dvidešimčiai paslaugų portale atnaujinti. Tačia vėliau savivaldybė neigė šiame dokumente esančius skaičius ir tikino, kad naujo internetinio puslapio vilnius.lt sukūrimui skirta 78 tūkst. Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių