Taryboje vėl gaivinama Vilniaus ir Kauno dvimiesčio idėja

Beveik metus Vilniaus valdžioje esantys liberalcentristai bando atgaivinti pačių 2002 m. iškeltą idėją: Vilnių ir kauną sujungti į dvipolį. Taryboje šiuo tikslu suburta nauja komisija.

Komisijoje – visų partijų atstovai

Komisijai vadovauti pasišovė pats Liberalų ir centro partijos pirmininkas bei Vilniaus miesto vicemeras Gintautas Babravičius. Į komisiją taip pat deleguoti visų tarybą sudarančių partijų atstovai: konservatorių frakcijos seniūnas Raimundas Alekna, socialdemokratų frakcijos seniūnas bei miesto vicemeras Romas Adomavičius, partijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Gediminas Rudžionis.

Lenkų rinkimų akcijai atstovaus Vanda Kravčionok, Liberalų sąjūdžiui – Arūnas Štaras, nuo nepriklausomos frakcijos deleguotas seniūnas Gintaras Kazakas, nuo „fronto frakcijos – seniūnas Algirdas Paleckis. Į komisiją taip pat įtrauktas tarybos sekretorius Arūnas Totoraitis bei sekretoriato vyriausioji specialistė Inga Bogomolnikova.

Komisija privalės kontroliuoti ir skatinti Vilniaus ir Kauno dvimiesčio strateginio plano įgyvendinimą. Strateginis planas buvo patvirtintas 2004 m. jame numatyta, kad Vilnius ir Kaunas bendradarbiautų susisiekimo, ekonomikos ir turizmo srityse.

Kaunas su Vilniumi nebekonkuruos

Pagal parengtą Vilniaus ir Kauno dvimiesčio viziją iki 2020 m. šis regionas esą galėtų tapti konkurencingu Europos centru. Pritraukiant Europos sąjungos lėšas bei privatų kapitalą bus plėtojami miestus jungiantys keliai ir juosiantys aplinkkeliai, modernizuojamos magistralės, vandens keliai, tiesiami dviračių takai, modernizuojamas geležinkelis. Taip pat būtų kuriami bendri logistikos centrai, mokslo branduoliai.

Turizmo srityje planuojama populiarinti šalies gamtos ir kultūros vertybes, kurių regione yra apie 40proc. visų Lietuvos lankytinų vietų. Žadama įrengti turistinį dviračių taką „Keturios sostinės: Vilnius-Kernavė-Trakai-Kaunas”. Taip pat ketinama drauge dalyvauti tarptautinėse parodose, rengti bendrus pažintinius kursus užsienio svečiams bei žiniasklaidai.

Bendra visų planuojamų įgyvendinti projektų vertė preliminariai siekia apie virš 6 mlrd. litų.


Šiame straipsnyje: dvimiestis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių