Tarybine vadinta šventė populiarumo nestokoja

Penktadienį jau nuo ankstyvo ryto gėlių turgelyje zujo vyrai. Kas po tris, kas visą glėbį tulpių skubėjo įteikti savo žmonoms, draugėms, dukroms.

„Žinoma, sveikinu, ir žmoną, ir dukrą, ir mamą. Juk tai moterų šventė. Kad ji tokia ir būtų, visada stengiuosi suspėti savo moteris pasveikinti iš pat ryto“, - linksmai dėstė Konarskio gėlių turgelyje sutiktas Antanas.

Perkančių gėles vyrų tikrai netrūko. Kaip teigė prekybininkai, perkančiųjų bus visą dieną, nors didžiausias antplūdis juntamas ryte, iki pietų.

Tulpių kaina, kaip ketvirtadienį ir sakė pardavėjai, nepakito – 3 litai. Nors ant visų prekystalių puikuojasi daugybė įvairiaspalvių tulpių, prekiautojos teigė nejuntančios konkurencijos.

„Nejaučiame, jos nėra, nes turime daug savo klientų“, - sakė viena jų.

Šią gražią saulėtą Moters dieną nuotaiką kai kuriems vilniečiams šiek tiek gadino prie gėlių turgaus susidariusios spūstys. Daugelis savo automobilius statė, kur rado vietos.

„Na, taip, „numečiau“ ne visai tinkamoje vietoje, bet juk tik keletui minučių. Juk visi čia tuo pačiu tikslu atvažiuoja, tai gal galima suprasti ir nepykti“, - aiškino mašiną neleistinoje vietoje palikęs vyriškis.

Tarptautinė moters diena – kovo 8-oji – Lietuvoje švenčiama kaip Tarptautinė moterų solidarumo diena. Ypač daug dėmesio šiai šventei buvo skiriama Tarybų Sąjungoje, kur po bolševikų revoliucijos feministinių pažiūrų Aleksandra Kolontai įkalbėjo Leniną, kad ši diena būtų paskelbta valstybine švente. Visą Tarybų Sąjungos gyvavimo laikotarpį ši šventė pabrėžė dirbančios moters heroiškumą. Tą dieną buvo įprasta, kad vyrai teikia gėles moterims, tokia tradicija liko ir iki šiol.



NAUJAUSI KOMENTARAI

svetimas

svetimas portretas
proga išgerti ir 'pamylėti"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių