Taryba: „Naručio“ viešbutis kovą laimėjo, bet karas tęsis

Ketverius metus trukusio pasipriešinimo Vilniaus miesto taryba viešbučio „Narutis“ savininkams leido griauti istorinę buvusio Medicinos kolegijos komplekso dalį bei sudarkyti pirmąjį sostinės botanikos sodą.

Metų metus atmetinėję viešbučio „Narutis“ plėtros projektą, trečiadienį miesto politikai pagaliau pritarė viešbučio savininkų ketinimams. Tiesa, ne savo valia. Kitokios alternatyvos miesto valdžiai nepaliko teismo sprendimas.

Taryba, dar kartą atmetusi detalųjį planą, būtų atvėrusi savivaldybės duris antstoliams. Mat šie gali kreiptis į teismą ir prašyti skirti savivaldybės tarybai baudą iki 1 tūkst. litų už teismo sprendimo nevykdymą. Tokiu atveju baudą greičiausiai tektų mokėti arba savivaldybei iš skylėto biudžeto, arba asmeniškai Vilniaus merui V.Navickui - tarybos pirmininkui.

Portalas primena, kad politikai, gavę teismo sprendimą, tvirtinantį detalųjį planą, daugiau nei metus mojavo kultūros paveldo sergėtojų raštais, esą viešbučio plėtra sunaikintų vieną miesto architektūrinių vertybių. Gavę tarybos palaiminimą „Naručio“ savininkai Julius ir Nadežda Novickai gautų teisę greta viešbučio esantį vieno aukšto statinį, kuris laikomas nekilnojamojo turto vertybe, sulyginti su žeme. Jo vietoje iškiltų 3 aukštų su mansarda viešbučio patalpos, nusidrieksiančias iki pat vidinių vartų.

Prie didžiulio statinio planuojama prišlieti dar ir papildomas 1 aukšto su mansarda patalpas moderniam automobilių keltuvui. Jam suplanuota vieta po istoriniu botanikos sodu.

Tačiau "Naručio" savininkai šauti šampano dar negali. Nors miesto taryba teoriškai užžiebė jų planams žalią šviesą, sprendimas priimtas tik su išlyga, kad iškart po jo miesto valdžia kreipsis į teismą ir prašys užginčyti detalųjį planą.

"Priimmdami sprendimą pasielgėme teisiškai teisingai, tačiau protokolinis įsipareigojimas kreiptis į teismą, kad šis iš esmės užginčytų kultūrines vertybes griaunantį detalųjį planą, rodo mūsų tikrąją politinę valią", - reziumavo V.Navickas.


Šiame straipsnyje: viešbutisnarutis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių