Taryba atleido avarinio Lazdynų laisvalaikio centro direktorių

Vilniaus miesto valdžia nusprendė atsikratyti, jos nuomone, neūkiško Lazdynų laisvalaikio centro direktoriaus Romualdo Grigo. Į jo vietą nuo rytojaus bus paskirtas konservatoriams lojalus Arturas Praniauskas.

Esą vadovas nustekeno centrą

R.Grigas atleidžiamas remiantis savivaldybės spalį atliktu centro auditu. Ten rašoma, kad vadovas neefektyviai organizavo centro veiklą, pateikdavo nekonkrečius bendrovės ateities planus, nesirūpino avariniu centro pastatu ir prieš trejus metus buvusią pelningą įmonę įklampino į skolas. 

Auditoriai pastebėjo, kad kasmet Lazdynų laisvalaikio centro finansinė situacija tik blogėja. Pavyzdžiui, 2006 m. bendrovės pelnas siekė 232,4 tūkst. litų per metus. Po poros metų suma susitraukė iki 805 litų. 2009 m. centro biudžete jau žiojėjo beveik 49 tūkst. litų skylė. Tačiau ši atsirado dėl pačios savivaldybės kaltės. Mat rugsėjo viduryje valdžia centrui buvo skolinga apie 66 tūkst. litų.

Taip pat R.Grigui kliuvo už šiuo metu lankytojų gyvybei esą pavojingą centro pastatą. Neva kelerius metus matydamas, jog statinio būklė galimai yra avarinė, jis nepasirūpino, kad kuo skubiau būtų atlikta jo techninė ekspertizė.

Tačiau nė viena Vilniaus valdžia į R.Grigo siųstus savivaldybei – vieninteliam Lazdynų laisvalaikio centro akcininkui - įspėjimus apie pastato būklę nereagavo. Dar daugiau, tik šį lapkritį sumojusi, kad pastatas gali kelti pavojų lankytojams, Vilniaus valdžia ėmė reikalauti direktoriaus centrą uždaryti. Tačiau valdžia nepasiūlė, kaip elgtis su centro darbuotojais, kur dėti 600 baseine besitreniruojančių vaikų ir 20 jų trenerių. Direktorius centrą uždaryti atsisakė ir tuo užsitraukė dar didesnę Vilniaus savivaldybės rūstybę.

„Mano požiūriu, vadovas, kuris pats nesusitvarko ir visą laiką tik rodo į savivaldybę, yra kaltas. Sako, kad jis kažkam kažkada kažką parašė, o po to prasidėjo politinis šou. Dar daugiau, jis neklauso nurodymų uždaryti baseiną, kai yra ekspertų išvados, kad jis kelia pavojų žmonių gyvybei“, - niršo Vilniaus meras Vilius Navickas

Pakeitė konservatorių statytiniu

Nors pati valdžia pripažįsta, kad dėl susidariusios situacijos iš dalies kalti ir savivaldybės kūno kultūros bei sporto specialistai, tačiau atsakomybė suversta vieninteliam R.Grigui. Lazdynų laisvalaikio centro vadovas atleidžiamas jau nuo rytojaus, gruodžio 17 dienos. Jam bus paskirta dviejų mėnesių atlyginimų dydžio išeitinė kompensacija bei išmoka už nepanaudotas atostogas. Bendra išeitinės išmokos suma siekia 5,9 tūkst. litų.

Naujasis vadovas A.Praniauskas jo kabinete turėtų įsikurti jau kitą dieną po atleidimo - rytoj. Tikėtina, kad tą pačią dieną Lazdynų laisvalaikio centras bus uždarytas iki techninės ekspertizės išvadų, kurios bus pateiktos kitų metų sausio viduryje.

Įdomu tai, kad naujasis direktorius pageidauja 4 tūkst. litų per mėnesį algos. Buvęs vadovas, dalies tarybos narių tikinimu, uždirbdavo perpus mažiau.

Opoziciją papiktino ne tik A.Praniausko pageidaujama alga, bet ir atėjimo į savivaldybei priklausančią bendrovę aplinkybės.

„Kai jis atėjo į komitetą, klausiam, kas jam pasiūlė pareigas. Jis sako,  pasiūlė mero patarėjai. O kada paskutinį kartą jis matė baseiną? Prieš metus! Žmogus baseiną, jame dirbančius žmones, matęs iš tolo ir dabar ateis jam vadovauti! Absurdas!”, - pyko Lenkų rinkimų akcijos frakcijos narys Jaroslavas Kaminskis.

Pats A.Praniauskas prisipažino jokio konkretaus Lazdynų laisvalaikio centro gaivinimo plano neturįs, tačiau puoselėja viltis gerinti bendrovės teikiamų paslaugų kokybę, taip pritraukti daugiau lankytojų, o kartu ir lėšų.

Dirbo su vienu mero patarėjų

Tarybai greta su klausimo medžiaga buvo pateiktas ir A.Praniausko gyvenimo aprašymas. Jame būsimasis vadovas teigia turįs 9 metų vadovavimo projektams patirtį. Vyras baigęs Vilniaus pedagoginį universitetą, kuriame įgijo biologijos ir žemės ūkio pagrindų bei kūno kultūros pedagogo specialybę. Naujasis direktorius be gimtosios lietuvių esą labai gerai klaba rusiškai, vokiečių kalbos žinios vidutinės, o anglų kalbos įgūdžius ėmė tobulinti vos prieš metus.

Prieš ateidamas į Lazdynų laisvalaikio centrą vyras dirbo Ukrainoje: bendrovėje „Esvalda“ ėjo statybų projektų vadovo pareigas. Prieš tai jis plušėjo bendrovėje „Maxima Lt“: buvo ir inžinieriumi, ir projektų vadovu, ir statybos skyriaus vadovu.

Įdomu tai, kad tuo pat metu „Maxima Lt“ kone tas pačias projektų vadovo bei statybų padalinio vadovo pareigas ėjo ir naujasis mero V.Navicko patarėjas Kęstutis Binkauskas.


Šiame straipsnyje: lazdynų baseinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių