Tarptautinėje kačių parodoje triumfavo sfinksai

Savaitgalį Vilniuje vykusioje Tarptautinėje kačių parodoje parodytos 194 katės iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Estijos, Rusijos, Kaliningrado ir Baltarusijos.

Kaip ir praėjusiais metais parodoje buvo gausu Meino meškėnų, Britų trumpaplaukių, Kanados sfinksų, Bengalijos, Rusų melsvųjų, Persų, Škotų nulėpausių. Daugiausia dėmesio sulaukė itin retų veislių katės - Amerikos riestaausės, Britų ilgaplaukes ir Egipto Mau. Kai kurių veislių kačiukų parodoje buvo galima ir įsigyti. Mažųjų lankytojų dėmesį labiausiai traukė beplaukiai sfinksai, kuriuos vieni vadino monstrais ir ateiviais, kiti - pelėmis, kačiukų žaidimai ir šaižus įpykusių kačių kniaukimas. Parodoje buvo pristatytos ir kačių drabužėlių mados.

Tuo tarpu kačių veisėjai, laukdami geriausios Lietuvos 2009 metų katės apdovanojimų, rodė jau laimėtus augintinių prizus. Apdovanojimų ceremonijos metu prizus atsiėmė apie 20 kačių, kurios rungėsi kačių, katinų, jauniklių, suaugusiųjų ir kastratų kategorijose.

Daugiausiai apdovanojimų, tarp jų ir pačius svarbiausius, pelnė kačių veisėjos iš Vilniaus, Liudmilos Vysočinienės Kanados sfinksų veislės katės. Jaunų kačiukų kategorijoje Sphynx Antiquus Fifth Element pelnė pirmą vietą, jo mama Otomi Eva pelnė trečią vietą geriausių kačių kategorijoje. O geriausiu 2009 metų katinu buvo Catberry Kingdom's Helicopter.

 


Šiame straipsnyje: sfinksaskačių paroda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių