Tarptautinė vaikų gynimo diena – su violetiniu atspalviu

 

Antradienį Vilniuje Katedros aikštėje Drąsių Kedį ir jo dukrelę palaikantys žmonės rinkosi į taikią akciją „Tiesos kelias“.

Daugelis jų, kaip ir buvo raginama kvietime, vilkėjo violetinės spalvos drabužius, su savimi atsinešė alyvų šakeles.

„Šiandien birželio 1-oji, pirma vasaros diena, Tarptautinė vaikų gynimo diena. Parodykime, kaip mes mylime savo vaikus ir prisiekime, kad ateityje juos mylėsime dar labiau“, - kalbėjo renginio organizatoriai.

Šioje akcijoje, ne taip, kaip ankstesnėse, nebuvo daug kalbų. Žmonės susirinko tiesiog pabūti kartu ir pabendrauti. Vaikai piešė, žaidė, vaišinosi organizatorių atneštais saldainiais.

Suprantama, pagrindinės temos – jau beveik aštuonis mėnesius Lietuvoje nerimstančio pedofilijos skandalo, išvengti nepavyko. Žmonės reiškė paramą D.Kedžio dukrytę auginantiems globėjai Neringai Venckienei ir smerkė Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą mergaitę atiduoti motinai Laimutei Stankūnaitei, kurią D.Kedys įtarinėjo dukrą parduodant pedofilams.

„Man nesuprantamas toks sprendimas. Kaip galima atiduoti mergaitę motinai, kuriai, kaip nustatė Vilniaus apygardos teismas įtarimai yra nepareikšti nepagrįstai. Aš netikiu, kad mergaitė meluoja, pati auginu tokio amžiaus dukterį ir matau, kad vaiko taip kalbėti neišmokinsi, jei jis tai pats nepatyręs“, - portalui kalbėjo su penkiamete dukra Austėja į akciją atėjusi Kristina.

„L.Stankūnaitė viešai gina pedofilija įtariamą Andrių Ūsą. Kaip jai negėda, juk ji pati taip gindama prieš visą Lietuvą savo dukrą vadina melage“, - piktinosi vilnietė Vaida.

Anot susirinkusiųjų, norint, kad visuomenė pakeistų savo nuomone, A.Ūso teismo posėdis turi būti viešas. „Tik viešumas dar gali išgelbėti mūsų teisėsaugą ir politikus, nes žmonės jais nusivylė ir nebetiki“, - portalui sakė Rasa.


Šiame straipsnyje: Kedyspiketai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių