Tarp STT konkurso laureatų - „Kauno dienos“ žurnalistė A.Garnienė

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija (NŽKA) penktą kartą žurnalistams surengė konkursą antikorupcijos tema „Žiniasklaida prieš korupciją 2010“.

Geriausi darbų autoriai šiandien, Tarptautinę antikorupcijos dieną, pakviesti į STT atsiimti apdovanojimų.

Jungtinių Tautų paskelbta Tarptautinė antikorupcijos diena kasmet minima gruodžio 9-ąją. Šią dieną siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į korupcijos problemą, paskatinti žmones aktyviau su ja kovoti.

LŽS, NŽKA ir STT atstovų komisija išrinko penkis Miestų, rajonų ir regioninės spaudos kategorijos laimėtojus.

Pirmąją vietą komisija skyrė Almai Mosteikaitei, „Alytaus naujienų“ žurnalistei, dvi antrosios vietos atiteko Aušrai Garnienei („Kauno diena“) ir Vytautui Ruškiui („Šiaulių Kraštas“), dvi trečiosios – „Tauragės žinių“ redaktorei Ramunei Ramanauskienei ir „Tauragės kurjerio“ žurnalistei Žydrūnei Jankauskienei.

Laimėtojams bus įteiktos konkurso rengėjų padėkos už pilietinę drąsą, informacijos aktualumą, publikacijų visuomeninę reikšmę, STT suvenyriniai prizai.

Konkursui pateiktas 31 darbas buvo vertinamas atsižvelgiant į informacijos aktualumą, visuomeninę reikšmę, informacijos šaltinių kokybę ir įvairovę, originalumą ir kūrybiškumą.

Konkurso „Žiniasklaida prieš korupciją“ organizatoriai konkurso dalyvius ir kitus Lietuvos žiniasklaidos atstovus ragina ne tik aktyviau domėtis antikorupcijos tema, bet ir analizuoti, tirti korupcijos reiškinį ir formuoti visuomenės nepakantumą korumpuotiems valstybės tarnautojams ir pareigūnams.

"Kauno dienos" kolektyvas sveikina kolegę ir linki kūrybinės sėkmės.


Šiame straipsnyje: Aušra Garnienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių