Tarp šiuolaikinio meno aukciono pirkėjų - Vilniaus meras

Ketvirtadienio vakarą galerijoje "Vartai" vykusiame pirmajame šiuolaikinio meno aukcione piniginę atvėrė Vilniaus meras Vilius Navickas.

Aukcionai galerijoje vykdavo ir iki šiol - tačiau ne konkrečiai šiuolaikinio meno. Sumanymas pabandyti surengti aukcioną šiuolaikinių menininkų, puikiai vertinamų ekspertų, bet plačiojoje visuomenėje sulaukiančių prieštaringų reakcijų, buvo rizikingas. Visgi, jis pasiteisino maloniai nustebindamas net organizatorius. "Net nesitikėjome, kad žmonės taip pirks", - po aukciono stebėjosi galerijos savininkė Nida Rutkienė.

Aukcionui buvo pateikti 33 darbai. Kainos - nuo 190 iki 13 tūkst. litų. Keista, tačiau pigiausias liko fonduose laukti savo pirkėjo, o štai Evaldo Janso modernus kūrinys "Puokštė mylimajai", iš sudaužytų taurių suformuota širdis, buvo parduota už 10 tūkst. Lt.  Kas jį įsigijo - lieka paslaptimi. Kortelę už mecenatą pakėlė jo atstovė, pranešusi, kad jis nenori prisistatyti, tačiau N.Rutkienė išdavė žinanti, kas jis ir kad tas žmogus tokiu būdu remia ir daugiau perspektyvių menininkų.

Tarp aukciono dalyvių buvo ir Vilniaus meras Vilius Navickas. Kartu su žmona atvažiavęs motociklu jis ilgai nedelsęs įsigijo garsaus dailininko Kęstučio Grigaliūno darbą "George Maciunas, Jonas Mekas and Vytautas Landsbergis like to talk about art".  Už šį paveikslą V.Navickas paklojo 2 tūkst litų ir iškart išvyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių