Taksistų paslaugos – alkoholis į namus

Kretingos policijos komisariato pareigūnai naktinio reido metu tikrino taksi automobilius ir jų vairuotojus. Iš dešimties patikrintų taksi automobilių, dviejuose pareigūnai aptiko alkoholio.

„Buvo signalų, kad taksistai mieste siūlo tokią paslaugą. Įsigaliojus alkoholio prekybos apribojimams, po 22 valandos alkoholį ėmė siūlyti ir taksi vairuotojai“, – aiškino Kretingos policijos komisariato viršininkas Arūnas Merkelis.

Pareigūnai kartu su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnais surengto reido metu patikrino dešimt taksi paslaugas teikiančių automobilių.

„Vienas vežiojosi alaus butelius, kitas turėjo ir stipresnio alkoholio“, – sakė A.Merkelis.

Kol kas pareigūnai surašė tik protokolus dėl nustatytų Alkoholio kontrolės įstatymo pažeidimų, tačiau taksi vairuotojams nuobaudas skirs teismas.

„Pirmiausiai privalome kreipti į alkoholinių gėrimų gamintojus, kurie turi pateikti jų prekių įkainius. Tik tuomet paaiškės, kokia bauda gali grėsti vairuotojams“, – aiškino A.Merkelis.

Jei prekių kaina neviršys 2 minimalaus gyvenimo lygių, 260 litų, išaiškintiems asmenims gresia nuo baudos 100 iki 300 litų.

Reido metu buvo siekiama išaiškinti ir jaunų asmenų daromus teisėtvarkos pažeidimus. Išaiškintas vienas nepilnametis, kuris girtas šlaistėsi po Kretingą.

Patikrinus penkias kavines ir barus, visuose pardavėjai pirkėjams siūlė alkoholį gerti tik kavinių patalpose.

„Tai ne paskutinė priemonė, kurią ketiname atlikti Kretingoje ir rajone. Mūsų duomenimis, taksi vairuotojai klientams 0,7 l talpos degtinės butelį siūlo įsigyti už 40 litų. Kavinėse ir baruose naktį butelis degtinės kainuoja apie 70 litų“, – sakė Kretingos policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Tomas Mikelkevičius.

Dėl nustatytų pažeidimų pradėtos administracinės teisenos.


Šiame straipsnyje: taksialkoholis

NAUJAUSI KOMENTARAI

juokinga

juokinga portretas
ar tikrai ne juokinga? atranda tai kas jau 10-meti ir taip visiems aisku, ir ne tik del degtines paslaugu

aaaa

aaaa portretas
o ka tam taksistui daryti??? per nakti,buna kad ir nieko neuzdirba,tai nors buteli pardave duonai uzsidirba.as juos palaikau

ooo

ooo portretas
kazkur skaicau kad dusmanai ne tik degtine veza i namus bet ir prostitutes:D
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių