Taksistą Kaune nužudžiusiam apsaugininkui siūloma 16 nelaisvės metų

Kauno apygardos teismas baigė nagrinėti itin žiaurią nužudymo bylą. Nukentėjusieji buvusiam apsaugininkui prašo priteisti daugiau nei 1 milijono litų civilinį ieškinį. 

Siūlydamas bausmę Valstybinis kaltintojas pabrėžė, kad nors kaltinamasis Tomas Kasparavičius anksčiau neteistas, tačiau administracine tvarka baustas net 11 kartų. 

Teisminio nagrinėjimo metu šiurpiu nusikaltimu kaltintas jaunas vyras mėgino simuliuoti psichinę ligą. Kalbėjo girdėjęs šėtono paliepimus žudyti. Pasak prokuroro, tuo T.Kasparavičius mėgino išvengti bausmės. 

Prokuroras pasiūlė už nužudymą T.Kasparavičiui skirti 16 metų laisvės atėmimo bausmę, o už mirusiojo palaikų išniekinimą – 1 metus ir 6 mėnesius. Galutinė kaltintojo pasiūlyta bausmė – 16 nelaisvės metų. 

46-rių metų Darius Vilimas buvo nužudytas 2009 metų gegužės 20 dieną. Į policiją kreipėsi taksi vairuotoju dirbusio vyro pasigedę namiškiai. Jau tos pačios dienos vakarą, apie 18.20 val., pranešta apie reto žiaurumo nusikaltimą. 

Pirmieji apie įvykį išgirdę Kauno rajono policijos budėtojai išsyk negalėjo patikėti šiurpą keliančiais žodžiais. Neveronių gyvenvietės pašonėje, žvyrkelyje, vedančiame į „Pabiržės“ sodų bendriją, rasta nupjauta žmogaus galva, o krūmuose aptiktas išniekintas vyro lavonas su šautinėmis žaizdomis. Artimieji pažino D.Vilimą. 

Nors teisminio nagrinėjimo metu nužudymu kaltinamas T.Kasparavičius ėmė pasakoti apie šėtono paliepimus žudyti, Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija apsisprendė, kad psichiatrinė ekspertizė jam nebus skirta. 

Teismas rėmėsi ikiteisminio tyrimo metu daryta ekspertize, kurios išvadose rašoma, kad kaltinamajam diagnozuotas emocinis nestabilus tipas. Tačiau ši diagnozė netrukdo suprasti savo veiksmu. 

Nužudyto ir išniekinto taksisto artimieji pateikė civilinį ieškinį. Turtinei žalai atlyginti – 6475 litai, neturtinę žalą artimieji įvertino 1 milijonu litų. 


Šiame straipsnyje: nužudymo byla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių