„Tadas Blinda. Pradžia“ kūrėjai: likome dar šiek tiek skolingi

Kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ šiandien įvyko istorinio nuotykių filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ priešlaikinė premjera,  o po jos - spaudos konferencija.

Spaudos konferencijoje praėjusią vasarą vykusį filmavimą prisiminė juostos režisierius Donatas Ulvydas, scenarijaus autorius Jonas Banys, aktoriai Vidas Petkevičius, Mantas Jankavičius, Jokūbas Bareikis, Mykolas Vildžiūnas. Į filmo premjerą iš Maskvos atvyko aktorės motina ir dukra Tatjana Liutajeva ir Agnė Ditkovskytė, juostoje taip pat vaidinusios motiną ir dukterį.

Naujasis filmas sumušė visus rekordus. Jo biudžetas 3 milijonai 400 tūkstančių litų - tai pats brangiausias lietuviškas filmas. Tad kūrėjai neslėpė, kad liko dar šiek tiek skolingi. Nuo finansinių rūpesčių neišgelbėjo net ir tai, kad  apie trečdalis žmonių, įkvėpti tautinio filmo idėjos, masinėse scenose filmavosi be atlygio.

Aktoriai savo darbą atliko puikiai, o operatorius Ramūnas Greičius taip išaukštino Lietuvos gamtos grožį, kad, parodžius šią juostą šalies ekranuose,  galbūt  sumažės emigrantų.

Mantas Jankavičius, sukūręs pagrindinio personažo – Tado Blindos vaidmenį, kalbėjo, kad jau prieš filmavimą ir jo metu tiesiog pakeitė savo gyvenimo būdą: mokėsi jodinėti, mankštinosi, rūpinosi savo sveikata, kad darbas vyktų sklandžiai.

T.Liutajeva ir A.Ditkovskytė pripažino, kad visa filmavimo komanda buvo kažkas daugiau nei šeima. Ne, žvaigždės iš Maskvos nevažinėjo limuzinais. “Mes važinėjome karietomis”, - kvatojo T.Liutajeva, prisimindama nuostabias praėjusios vasaros akimirkas filmavimo aikštelėje.

M.Vildžiūną pasitempti, valdyti arklį, nenualpti karštą vasaros dieną, apsivilkus vilnonę caro parankinio uniformą,  vertė aktoriaus Antano Šurnos (Snegiriovas) autoritetas. “Garbaus amžiaus A.Šurna, būdavo,  tik pasako: “Pirmyn” ir mes – ant arklių”, - prisiminė M.Vildžiūnas.


Šiame straipsnyje: Tadas Blinda

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
komercija ir tiek...gaila isleistu pinigu

To 1.. - Blinda

To 1..  - Blinda  portretas
Kokia tau komercija, kad pareklamavo Blindos alų? Dėl manęs dėkite kiek tik norit tokiu reklamų, bet tokio lietuviško kino aš noriu daugiau ir ta reklamėlė tik privertė nusišypsoti į sunkia lietuviška dalia, kai sunku su ekonomika ir investicijomis Lietuvoje ! Taip yra kur tobulėti, bet kaip galbūt šiokį tokį atgimimo lietuviško kino užuosim, rašau 10 ! Ir mieli lietuviai prisiminkit, tai lietuviškas kinas, ne holivudinis - neišpuikim. O pas kurių daugiau pesimizmo nei nuoširdaus optimizmo, špyga taukuota ;D
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių