Švietimo įstaigos atsinaujina

Kauno miesto mokyklos ir darželiai po truputį gražėja. Gerėja sąlygos vaikams ir ugdymo įstaigų darbuotojams. Permainomis džiaugiasi vaikų tėvai, tačiau dar lieka nemažai neišspręstų problemų.

Šiemet Kauno miesto savivaldybė švietimo įstaigų renovaciją įvardijo kaip prioritetinę sritį. Savivaldybė paėmė 9,3 mln. ilgalaikę paskolą. Už šiuos pinigus per dvejus metus planuojama pakeisti visų ikimokyklinio ugdymo įstaigų langus, sutvarkyti stogus.

Iš Savivaldybės biudžeto projektams rengti ir pastatams renovuoti šiemet skirta daugiau kaip 13 mln. litų. Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegijos posėdyje vicemeras Kazimieras Kuzminskas pasidžiaugė Kaune išrinktų Seimo narių pastangomis. Beveik 11 mln. litų švietimo įstaigoms atnaujinti skirta iš valstybės biudžeto. Dar beveik 4 mln. tikimasi iš Valstybės turto privatizavimo fondo.

Reorganizuojant pradines mokyklas-darželius ir pradinukų klases perkeliant į mokyklas Kaune bus įrengtos aštuonios naujos lopšelio darželio grupės. Taip tikimasi bent šiek tiek sumažinti vaikų, laukiančių vietos darželyje, eiles.

Romainiuose ketinama pastatyti naują mokyklą. Numatytos lėšos mokyklos techniniam projektui parengti.

Pasak vicemero Rimanto Mikaičio, lieka dar daug neišspręstų problemų – švietimo įstaigose būtina atnaujinti vandentiekio ir kanalizacijos tinklus, sanitarinius mazgus ir kt.

Miesto tarybos kolegijos posėdyje nuspręsta parengti ilgalaikę trejų metų švietimo įstaigų renovavimo programą. Programoje bus numatyti darbai, kuriuos reikia atlikti, ir tam reikalingos lėšos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių