Šventiniame koncerte šėliojo tūkstančiai klaipėdiečių

Kovo 11-ąją, Lietuvos nepriklausomybės dieną uostamiestyje vainikavo įspūdingas, nemokamas koncertas arenoje. Savo pasirodymus šventės proga dovanojo klaipėdiečiai ir svečiai iš Vilniaus.

Žmonės prie „Švyturio arenos“ pradėjo rinktis dar gerokai prieš koncertą „Lietuva, kylanti iš naujo“, kurį dovanojo Klaipėdos savivaldybė.

Kai kurie miestiečiai skubėjo pasiimti kvietimų į renginį. Paskutiniai bilietai buvo pradėti dalinti, iki koncerto likus kelioms valandoms.

Iš viso buvo išdalinta per 5 tūkst. kvietimų į renginį. Tačiau kai kurios vietos taip ir liko tuščios, nors prieš koncertą organizatoriai turinčius bilietą, bet negalinčius ateiti ragino juos padovanoti savo draugui, kaimynui ar grąžinti į kasą.

Šiemet Kovo 11-osios šventinį koncertą organizavo Klaipėdos koncertų salė. Kaip ir skelbė organizatoriai, jis buvo skirtas įvairiai publikai.

Renginiu, kuris buvo sudarytas iš dviejų dalių, neturėjo nusivilti nei mažiausieji, nei vyriausieji žiūrovai.

Pirmoji dalis buvo linksma ir pateikė daug netikėtumų. Joje pasirodė Klaipėdos atlikėjai: Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai, choras „Aukuras“, Klaipėdos kamerinis orkestras, Vydūno vidurinės mokyklos moksleivės.

Antroji koncerto dalis buvo lyrinė. Kartu su klaipėdiečiais pasirodė svečiai iš Vilniaus - Neda Malūnavičiūtė, Olegas Ditkovskis, Saulius Bareikis, Andrius Kulikauskas.

Šventinis koncertas kainavo 46 tūkst. litų. Didžioji dalis lėšų skirta įgarsinimo aparatūrai. Pinigus koncertui skyrė Klaipėdos savivaldybė. Dalis lėšų gauta iš valstybės biudžeto.


Šiame straipsnyje: kovo 11

NAUJAUSI KOMENTARAI

Memel

Memel portretas
Labai šaunu. Linkiu šian renginiui tapti tradicija, ir stiprėti. Kai pasižiūri kaip Vilniuj buduliai rėkauja ,,letuva letuvems''. Šis renginys tikra atgaiva

arvydas damijonaitis

arvydas damijonaitis portretas
Jų daug, mūsų mažai, mes bėgame, jie ateina..Kaip sustabdyti išcentrinius tautos gyvenimo procesus? Politikai abejingai stebi siaubingą demografinę situaciją ir tautą žudančius emigracijos mastus. Laisvas važinėjimas po Europą buvusiems sovietinio kalėjimo gyventojams darosi pražūtingas. Vyksta nenatūrali asimiliacija, išvykę lietuviai nutautėja..Tokiame liūdname fone tautos destrukcija pavojingai reiškiasi sostinės prieigose, provokatoriai tomaševskiai, rusiškos spec. tarnybos įžūliai stengiasi įtvirtinti okupacijų padarinius, pažeidžia prigimtinę lietuvių teisę gyventi...Užguiti lietuviai iš biudžeto priversti išlaikyti rusiškas ir lenkiškas mokyklas.Lietuvių impotencijos Gineso rekordas. Tą turi daryti rusų ir lenkų bendruomenės savo sąskaita..Rusai ir lenkai turi didžiules teritorijas turinčias valstybes, todėl rusinimas ir lenkinimas lietuvių išlaikomose rusų ir lenkų mokyklose yra didžiausia, neturinti analogų pasaulyje, kvailystė, buvusių okupacijų padarinių įtvirtinimas...Būtina šiuos išcentrinius procesus kontroliuoti, slopinti...Arvydas Damijonaitis

pilieciams

pilieciams portretas
nafik jus mums,siaip tai neduoda:-)
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių