Šventinės eglės Rotušės aikštei vis dar ieškoma

Kauniečiai noriai siūlo savo kiemuose išaugusias egles padovanoti miestui, kad šventiškai papuoštos žaliaskarės džiugintų miestiečius per šv. Kalėdas ir Naujus metus, tačiau Rotušės aikštei skirto medžio dar dairomasi.

„Gali būti, kad Rotušės aikštei eglės reikės ieškoti miške. Mieste tokios didelės neužauga“, - užsiminė savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Miesto savivaldybei paskelbus, kad gyventojai gali padovanoti egles, kurios šventėms bus papuoštos Rotušės ir Vienybės aikštėse bei Laisvės alėjoje ant centrinio fontano, norinčiųjų pasidalyti savo medžiais netrūksta. „Jau sulaukėme penkiolikos pasiūlymų. Tikrai yra gražių eglių“, - džiaugėsi Miesto tvarkymo skyriaus vyresnioji specialistė Birutė Kavaliauskaitė, važiuojanti apžiūrėti pasiūlytų medžių.

Jos teigimu, dažniausiai siūlomos paprastos eglės. Didžiules sidabrines žaliaskares miestui norėtų padovanoti kol kas tik du miesto gyventojai. Sulaukta skambučių ir iš Kauno rajone gyvenančių žmonių.

Dažniausiai su kiemuose ne vienerius metus augintais medžiais nusprendžiama atsisveikinti, kai šie liečiasi su elektros laidais, užgožia erdvę ir šviesą. Už išaugintas egles gyventojai pinigų neprašo. „Žmonės žino, kad jų neturime“, - šyptelėjo savivaldybės specialistė.

Iš visų pasiūlytų eglių B.Kavaliauskaitė su kolegomis apžiūrėjo jau dešimt, tačiau tikisi sulaukti ir daugiau pasiūlymų. „Tinkamos puošti miesto aikštėse yra gal 4-5. Eglutes norime išrinkti kuo greičiau, todėl gyventojai turėtų paskubėti - siūlyti šiandien ir pirmadienį“, - perspėjo specialistė. Savivaldybė tikisi, kad miestiečiai pasiūlys ne mažesnių kaip 12 metrų aukščio eglių ir taip prisidės prie miesto papuošimo.

Galutinį sprendimą išrenkant eglutę Rotušės aikštei tars Miesto tvarkymo skyriaus specialistai, Miesto įvaizdžio ir turizmo skyriaus vyriausioji specialistė Jūratė Baniulienė bei Tekstilininkų ir dailininkų gildijos vadovė Jolanta Šmidtienė, kuri rūpinsis visos Rotušės aikštės šventiniais papuošimais.

Egles miesto gyventojai gali siūlyti tel. 20 17 19 arba el. paštu birute.kavaliauskaite@kaunas.lt


Šiame straipsnyje: Kalėdų eglė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių