Šventė - vakar, pinigai - rytoj

Birželio 21-ąją Kaune vyko Lietuvos pirmosios tautinės olimpiados septyniasdešimtmečio šventė. Po šventės liko neišspręsti piniginiai klausimai.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas dar balandžio 22 d. pasirašė potvarkį, kuriuo pavesta sudaryti darbo grupę šventei organizuoti. Pagrindiniai šventės renginiai - sporto varžybos, tautiniai žaidimai, estafetės - buvo numatyti S. Dariaus ir S. Girėno sporto centre, Kauno Ąžuolyne.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto Kauno apskrities taryba sunkiai rado kalbą su sporto centro administracija. Birželio 13 d. prašyta, kad organizacinius ir piniginius klausimus pakartotinai padėtų spręsti miesto meras, o iš Savivaldybės administracijos direktoriaus rezervo būtų skirta lėšų šventei organizuoti.

Šventė įvyko laiku ir sklandžiai. Joje dalyvavo Prezidentas Valdas Adamkus, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto pirmininkas Artūras Poviliūnas, sporto organizacijų atstovai iš visos Lietuvos. Buvo pagerbti Lietuvos sportininkai, vyksiantys į olimpiadą Pekine, ir sporto veteranai. Deja, piniginiai klausimai taip ir liko neišspręsti.

Galutinį tašką šioje istorijoje padėjo šiandien posėdžiavusi Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegija. Jos nariai pritarė sprendimui skirti  beveik 17 tūkstančių litų iš Savivaldybės administracijos direktoriaus rezervo Kaune vykusios šventės išlaidoms apmokėti. Pinigai skirti su sąlyga, kad toks scenarijus daugiau nepasikartos, ir piniginiai klausimai bus išspręsti laiku.

Lietuvos pirmoji tautinė olimpiada vyko Kaune 1938 m. liepos 16 d. tada į kauną buvo atvykę lietuviai iš viso pasaulio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių