Sužaloto STT apsaugos darbuotojo būklė labai sunki

Vieno iš antradienį ryte Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) priimamajame peiliu sužaloto pareigūno būklė labai sunki - jam perpjauta arterija, vyras smarkiai nukraujavo. Apie dešimtį STT pareigūnų, nuvažiavę į ligoninę, sunkiai sužalotam kolegai davė kraujo, praneša portalas delfi.lt.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pastate antradienį priešpiet buvo sužaloti du pareigūnai, nukentėjo ir pats užpuolikas.

Vilniaus apskrities vyriausias policijos komisariatas informavo, kad pranešimas apie peiliu ginkluotą užpuoliką STT patalpose gautas apie 9.44 val.

Į STT patalpas įėjęs įtariamasis ne tik sužalojo du STT pareigūnus, bet nukentėjo ir pats – vyriškiui sužalota plaštaka. Pirminiais duomenimis, plaštaką užpuolikas susižalojo pats.

„Šįryt, kaip galima įtarti, psichikos sveikatos sutrikimų turintis asmuo užėjo į Specialiųjų tyrimų tarnybą ir pradėjo reikalauti, neaišku ko. Apsaugos darbuotojui jį sustabdžius, tiesiog išsitraukė peilį ir pradėjo siautėti – sužalojo mūsų apsaugos darbuotoją ir kitą mūsų pareigūną. Dar kitų darbuotojų užpuolikas buvo sulaikytas“, - antradienį sakė naujasis STT vadovas Saulius Urbanavičius.

Abu nukentėjusieji peiliu sužaloti į kojas. Kraujo šalia STT pastato įėjimo buvo labai daug, tačiau nukentėjusiųjų būklė šiuo metu nežinoma. Sulaikytąjį taip pat į ligoninę išvežė policija – jis siautėdamas nežymiai susižalojo sau ranką pats.

Pasak pareigūnų, užpuoliko motyvai nežinomi, ko jis reikalavo nebuvo aišku. Vyras taip pat neatrodė, galima tik įtarti, kad tai žmogus, turintis psichikos sveikatos sutrikimų. Toliau tyrimą atlieka sostinės policija. Visas kruvinas išpuolis įvyko STT priimamajame. Užpuolikas sulaikytas paprastai – specialiųjų priemonių, ginklo ar kito įrankio, neprireikė.

Naujasis STT generolas pernelyg nesistengė vertinti apsaugos darbuotojų sugebėjimų. „Užpuolikas buvo sulaikytas, tai apsauga kaip ir gerai atliko savo darbą, bet po šio įvykio dar apsvarstysime ir įvertinsime jį“, - teigė S. Urbanavičius.

Užpuoliko asmenybė jau nustatyta. Pasak sostinės policijos vadovo Kęstučio Lančinsko, po apžiūros ligoninėje policininkai jį veš į komisariatą, kur bandys apklausti, nes didelių sužalojimų jis nepatyrė. „Norime įsitikinti, kad jis yra sveikas ir gali duoti parodymus, nes kol kas jis nieko nepaaiškino“, - teigė komisaras.

Policija patikslina, kad užpuolikas yra gimęs 1987 m. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo. Policijai užpuolikas buvo žinomas, tačiau kaip žmogus turintis „tam tikrų“ sveikatos sutrikimų, o ne kaip nusikaltėlis. „Nieko panašaus jis nebuvo padaręs, tačiau dažnai lankydavosi policijos įstaigose su neaiškiais prašymais, reikalavimais ir kaltinimais“, - teigė K. Lančinskas.

Paklaustas ar nevertėtų susimąstyti apie tokių ir panašių institucijų apsaugą Vilniaus policijos vadovas teigė, kad visų valstybinių institucijų apsaugą būtiną stiprinti. „Dėl to, kad ir pasaulinės, ir mūsų nūdienos tendencijos yra tokios, kad tokių įvykių gali tik daugėti. <...> Jeigu būtų lėšų policijos postą būtų galima pastatyti bet kur, tačiau išlieką finansavimo klausimas“, - konstatavo K. Lančinskas.

Po pietų STT direktorius Saulius Urbanavičius pranešė, kad vienas iš sužalotų pareigūnų yra operuojamas.

Paklaustas, ar sužeistojo gyvybei gresia pavojus, jis atsakė: „Nežinome, laukiame žinių iš ligoninės“.

Pasak S.Urbanavičiaus, incidentas nėra susijęs su STT veikla.

„Męs tą patikrinome, o toliau tyrimą atlieka policija“, - teigė STT vadovas, kalbėdamas po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite.


Šiame straipsnyje: STTišpuolisnusikaltimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

virsune

virsune portretas
stt narkotikais prekiauja !

taip

taip portretas
gali atsitikti visur, nuo psichinių ligonių ar teroristų apsauga būtina

argi

argi portretas
stt prekiauja? gal apsirinki?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių