Šūvių Šilainiuose atgarsiai: kas nuskriaudė agurkinius?

Kauno apygardos teismas narplioja Agurkinių ir Kamuolinių gaujų konflikto, pasibaigusių šūviais, aplinkybes. Prieš trejus metus Šilainiuose nuaidėję šūviai pakirto tris agurkinius.

Kaltinamasis – laisvėje

Teismo posėdžių salėje – išskirtinė situacija. Stikliniame aptvare, kuriame dažniausiai sėdi kaltinamieji, šiandien įsitaisė nukentėjusieji – Tadas Petrošius ir Mantas Nauronis, kuriems laisvė apribota kitoje byloje.

Pasikėsinimu į agurkinius kaltinamas Edikas Mikučiauskas teismo posėdžio laukė laisvėje. Jis nesuimtas, nors kaltinamas pasikėsinimu nužudyti tris asmenis visuomenei pavojingu būdu, bei dokumento suklastojimu ir jo panaudojimu. Operatyvininkams šis iš Prienų kilęs asmuo žinomas, kai kas jį priskiria kamuoliniams.

Ne ką mažiau įspūdinga kompanija laukė uždaroje, liudytojams skirtoje patalpoje: Norbertas Tučkus ir Algimantas Ringaila, kurie priskiriami Agurkinių elitui, ir Vytautas Pavilonis.

Nukentėjusysis – užsienyje

Teisme nagrinėjama byla sugrąžino į 2010-ųjų vasario 24 d., kai pavakare ne mažiau kaip 6 šūviai aidėjo Šilainiuose, Šarkuvos gatvėje, netoli 26-ojo namo.

Tos dienos vakarą į Kauno klinikas buvo atvežti trys vyrai su šautinėmis žaizdomis. Sužeistuosius kažkas palydėjo iki skubios pagalbos skyriaus ir paliko. Nukentėjusieji vengė kalbėti apie sužalojimo aplinkybes ir teigė neturintys niekam pretenzijų.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Nukentėjusiųjų buvo trys, tačiau vienas jų – Artūras Arbūzas išvyko į užsienį.

„Per ikiteisminį tyrimą A.Arbūzas nerodė didelio suinteresuotumo šia byla, todėl jo interesai nebus pažeisti. Vis dėlto jo liudijimai byloje svarbūs“, – pabrėžė prokurorė Gabija Večerinskienė. A.Arbūzas tąkart buvo peršautas kiaurai per nugarą, tačiau kulka nekliudė gyvybei svarbių organų.

Važiavo mušti kamuolinių

Teismo posėdyje liudiję incidento dalyviai skirtingai piešė šūviais pažymėto vakaro paveikslą. Kaukėtų pareigūnų atlydėtas V.Pavilonis atsisakė paaiškinti, ar jis yra saugomas valstybės liudytojas, tačiau patvirtino, kad dalyvavo incidente su agurkiniais.

„Mūsų atvažiavo apie 30 vyrų, kad sumuštume tris. Ėmėme mušti Artūrą Mockų. Tada tas kitas (kaltinamasis E.Mikučiauskas – red. past.) išsitraukė ginklą ir ėmė šaudyti. Mes išsilakstėme“, – liudytojas V.Pavilonis patvirtino girdėjęs, kad tarp A.Mockaus ir N.Tučkaus anksčiau buvo įvykęs konfliktas. 40-metis N.Tučkus laikomas Agurkinių gaujos vadeivos Sauliaus Velečkos, pravarde Agurkas, dešiniąja ranka.

Iš V.Pavilonio liudijimų, kad pažįsta abu nukentėjusius agurkinius, buvo galima suprasti, kad jis save anuomet priskyrė tai pačiai grupuotei, tačiau dabar su jais nepalaiko jokių santykių. Egzekucijai į Šilainius jį esą pakvietė T.Petrošius.

Sapnuoja šaulį

Per susišaudymą smarkiai nukentėjęs 26 metų Mantas Nauronis teisme neigė priklausantis Agurkinių gaujai. Esą tą vakarą jis tik važiavo pro šalį. Stabtelėjo, nes norėjo pasišnekėti su taip pat pro šalį važiavusiu pažįstamu A.Arbūzu.

N.Nauroniui iš nugaros į galvą pataikiusi kulka išėjo kiaurai per akį. Gyvybę jaunuoliui išgelbėję medikai jam įdėjo stiklinę akį. M.Nauronis neslėpė, kad atmintis po patirtos traumos sugrįžo ne iš karto.

„Ką gerai atsimenu, tai šaulio veidą. Jo salėje nėra“, – rėžė vieną akį praradęs N.Nauronis. – Aš dar dabar sapnuoju tą veidą – sapnuoju, kad bėgu, o į mane šaudo."

Stikliniame aptvare bičiuliškai šnekučiavęsi M.Nauronis ir T.Petrošius teismui aiškino esantys tik iš matymo pažįstami.

Pasikėsinimų veteranas

Lemtingą vakarą taip pat sunkiai sužeistas T.Petrošius įvykių epicentre tikina atsidūręs atsitiktinai. „Parvežiau savo draugą N.Tučkų namo. Manau, ta kulka buvo skirta ne man, tik kliuvo man“, – savo poziciją dėstė agurkinis. Jam kulka pataikė į pilvą ir buvo pažeistos kepenys.

Tai ne pirmas kartas kai šūviais lekia į šį agurkinį. 2009 m. taip pat buvo pasikėsinta į T.Petrošiaus gyvybę. „Nežinau, kokia priežastis buvo tada“, – suniurnėjo T.Petrošius. Tąsyk į automobilyje sėdėjusį agurkinį iš automatinio ginklo buvo paleista 50 šūvių.

Šiuo metu T.Petrošius suimtas. Jam pareikšti kaltinimai kitoje byloje dėl nusikalstamo susivienijimo ir narkotikų. Joje su T.Petrošiumi kaltinami ir kiti agurkiniai – N.Tučkus ir A.Ringaila. Jie šiandien liudyti į Kauno apygardos teismą atvežti iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus.

Trumpa atmintis

Liudyti įvestas N.Tučkus teigė, neprisimenantis, kas įvyko 2010-ųjų vasarį. Net ir gero draugo T.Petrošiaus, tą vakarą jį parvežusio namo, sužalojimai N.Tučkaus nesujaudino. „Gal ir klausiau kas jam atsitiko, bet neatsimenu“, – atkirto N.Tučkus.

Kitas liudytojas A.Ringaila pasakojo, kad tą vasario 24-osios vakarą jam pasirodė, kad kažkokie vyrukai puolė šioje byloje kaltinamuoju pripažintą E.Mikučiauską.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visi normalus bahurai.o tas cikis ir arbuzai.urodai

Visi normalus bahurai.o tas cikis ir arbuzai.urodai portretas
Edikas malacius

nu jo

nu jo portretas
tai gi šis teismas paskelbs tokią nutartį, kad realių įrodymų šioje byloje nėra o viskas paremta tiktai prielaidomis, gi kaip ir visada ir labai jau būtų įdomu sužinoti kokios sudėties kolegija nagrinėja šią bylą, kaip nekeista tai yra tokia trijų teisėjų kolegija kuri tik ir nagrinėja agurkinių byliukes

cccp

cccp portretas
na pistaleta,prijoma neta....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių