Sustabdytas Kalvarijų turgaus nuomos konkursas (papildyta)

Vilniaus miesto taryba šiandien sustabdė Kalvarijų turgavietės nuomos konkursą, nors trečiadienį turėjo būti atplėšti vokai su pasiūlymais.

Tiesa, vienas konkurso stabdymo iniciatorių „tvarkietis“ Gediminas Rudžionis per tarybos posėdį paskelbė, kad konkursu nesusidomėjo nei viena įmonė. Miesto meras Vilius Navickas anksčiau teigė, kad Kalvarijų turgavietės nuoma domisi 16 bendrovių.

Po siūlymu stabdyti turgavietės nuomos konkursą pasirašė daugiau kaip 30 miesto tarybos narių. Tiek pat balsavo ir už pritarimą tokiam sprendimui.

Po siūlymu stabdyti konkursą pasirašę sostinės politikai teigia, kad jiems kilo įtarimų, jog konkurso laimėtojas gali būti žinomas iš anksto. Tiesa, kaip taip gali būti, jei konkurse nebuvo dalyvių, G.Rudžionis paaiškinti negalėjo.

„Aš žinau tik tiek, kad 16 įmonių buvo pasiėmusios konkurso sąlygas. Bet matyt jos buvo atbaidytos. Kai verslininkai išgirdo apie tokias tarybos narių iniciatyvas, nusprendė, kad investicija būtų nepatikima“, - po balsavimo kalbėjo V.Navickas.

Tarybos sprendimą jis aiškino prasidedančia rinkimine kova. Pasak mero, miestas lengva ranka atsisako investicijų, nors pats pinigų neturi.

Tačiau G.Rudžionis aiškino, kad savivaldybė pati gali būti turgavietes šeimininke ir iš Kalvarijų turgaus gauti dideles pajamas, tereikia geresnės kontrolės. „Turėdami 40 mln. litų vertės turtą nesugebame jo administruoti, Kodėl? Matyt, kažkieno interesai kalti, kad turgus savivaldybei duoda tik pusę milijono per metus.

Neturi ateiti turtingas dėdė ir aiškinti, kaip mes turime valdyti savo turtą. Turgavietėje dirba daug teisininkų, kurie turi kompetencijos organizuoti veiklą. Bus nauda ir prekybininkams, ir miestui“, - teigė G.Rudžionis.

Tačiau konkurso stabdymą taip pat rėmusios Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovas Vidmantas Martikonis sakė, kad valdyti turgų – ne savivaldybės reikalas. Pasak jo, reikia inicijuoti naują konkursą, kurio sąlygos būtų naudingesnės savivaldybei.

Nors V.Navickas priešinosi tokiam tarybos sprendimui ir posėdžio metu rodė slapta nufilmuotą medžiagą, kurioje užfiksuota, kaip Kalvarijų turguje prekiaujama kontrabandinėmis prekėmis, tarybos nariai atkirto, kad kontrabandininkų gaudymui yra specialios institucijos. Tokius pareiškimus plojimais lydėjo į posėdį susirinkę turgaus prekybininkų atstovai.

„Ką gi. Tegu prekybininkai ir toliau braido po purvą, tegu klesti kontrabanda, jei tai kažkam naudinga“, - nusivylimo balsavimo rezultatais neslėpė V.Navickas.

Kalvarijų turgavietės nuomos konkurso nugalėtojas būtų įsipareigojęs į turgaus atnaujinimą investuoti 25 mln. litų ir kasmet sumokėti apie 1 mln. litų nuomos mokesčio. Konkurso stabdymą inicijavusių politikų manymu, už nuomą būtų galima gauti bent trigubai daugiau, nes triskart mažesnio Halės turgaus nuomininkas per metus moka 1,1 mln. litų.

 


Šiame straipsnyje: Kalvarijų turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių