Sustabdyta restorano „Seklyčia“ veikla

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai dėl higienos reikalavimų nesilaikymo laikinai sustabdė restorano „Seklyčia“ (Konstitucijos pr. 16, Vilnius (Centrinė universalinė parduotuvė) veiklą.

Sprendimas priimtas po š.m. lapkričio 4 d. atlikto patikrinimo. Patikrinimas pradėtas gavus vartotojos nusiskundimą, kad minėtame restorane patiektoje arbatinuke užplikytoje arbatoje  rado negyvą tarakoną. Patikrinimo metu nustatyta, kad restorane spalio mėnesį 2 kartus buvo atlikta gamybinių patalpų dezinfekcija – naikinti kenkėjai. Tačiau nors dezinfekcija buvo atlikta tinkamai ir efektyviai, restorano personalas po šių darbų netinkamai išvalė gamybines patalpas. Restorano virtuvėje (ant grindų, po įrenginiais ir baldais) rasta gausybė negyvų tarakonų.

Įvertinus situaciją, restorano veikla nedelsiant sustabdyta, o atsakingiems asmenims nurodyta atlikti generalinį visų gamybinių patalpų valymą.

„Šiandien situaciją aptarėme su restorano savininkais ir juos informavome, kad veiklą restoranui bus leista atnaujinti tik po to, kai bus įvykdyti nurodymai dėl tinkamos gamybinių patalpų higienos būklės užtikrinimo“, — sakė Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas Saulius Surginevičius


Šiame straipsnyje: Seklyčiahigienarestoranas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių