Susilaukus trynukų – kvietimas pas merą (nuotr.)

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas antradienį susitiko su Erikos ir Valdo Vasiliauskų šeima, kuri neseniai susilaukė trynukų.

Erika mergaites Redą ir Enriką bei sūnų Adą pagimdė kovo 11 dieną. „Iš pradžių gydytoja sakė, kad turėsime du vaikus, bet jau po savaitės pasakė apie dar vieną. Ir nustebau, ir apsidžiaugiau", - šypsojosi mama.

Jaunasis tėtė sakė, kad prie trijų vaikų greitai priprato. „Dabar nebeįsivaizduoju, ką veiktume, jei jų neturėtume", - sakė Valdas. Vaikus augina abu tėvai.

„Visi panašūs, bet dabar jau lengvai atskiriame. Savo svoriu nuo kitų atsilieka Enrika, kuri gimė tik 1100 gramų svorio. Ji labai kabinosi į gyvenimą, ir mergaitei pavyko", - džiaugėsi mama.

Meras pastebėjo, kad trynukai tapo jauniausiais kauniečiais, iki šiol aplankę merą jo kabinete. Savivaldybės atstovai įteikė dovanėlių vaikams, o jų tėvai merui padovanojo didžiulį šakotį.

Šeimai taip pat buvo išmokėta ne tik vienkartinė valstybės skiriama išmoka, bet ir savivaldybės skiriama parama šeimoms, susilaukusioms dvynukų arba trynukų, t. y. po 30 MGL (vienam vaikui) - kiekvienam vaikui po 3900 litų (iš viso 11 700 litų). Tokia parama skiriama vadovaujantis miesto Tarybos sprendimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių