Suomių rokeriai „Lapko“ vėl išsilaipins Vilniuje

Vilniaus klube „Tarantino“ pirmadienį  nuo 21 val. koncertuos Lietuvos roko muzikos megėjams jau gerai pažįstama ir laukiama grupė iš Suomijos „Lapko“.

Daugiau kaip prieš dešimt metų Suomijos Harjavalta miestelyje įsikūrusi alternatyvinio roko grupė „Lapko“, kurią sudaro vaikystės draugai -  vokalistas ir gitaristas Ville Malja, bosininkas Anssi Nordberg ir būgnininkas Janne Heikkonen iš pradžių grojo melodingą, šiek tiek amerikiečius „NOFX“ primenantį pankroką. Vėliau „Lapko“ nariai pasuko rimtesniu alternatyvinio roko keliu.

Malja, Nordbergas ir Heikkonenas 2003-aisiais įrašė pirmąjį savo albumą „The Arms“ ir gimtojoje Suomijoje pagarsėjo itin energingais koncertais. Iškovoję gimtosios šalies roko megėjų, radijo stočių ir muzikos kritikų dėmesį, „Lapko“ pasirašė kontraktą su įrašų kompanija „Fullsteam Records“ ir 2006 metais išleido albumą „Scandal“, kuris buvo reklamuojamas gastrolėse Europoje ir Amerikoje. 2007 metų grupės albumas „Young Desire“ pateko į geriausiai parduodamų Suomijos albumų sąrašo viršūnę, nes jį pamėgo tiek hardroko, tiek „indie“ stiliaus gerbėjai.

Paskutinį šių metų savo gastrolių ciklą „Lapko“ pradeda ketvirtadienį Taline, tęs kitose Baltijos šalyse, o užbaigs aštuoniais koncertais Vokietijoje, kur pasirodys su grupe „Downstairs“.
Vieninteliame pasirodyme Lietuvoje Vilniaus klube „Tarantino“ šiaurės rokerius apšildys sostinės grupė „The Hit Fakers“.

„Lapko“ savo koncertinių turų metu jau du kartus lankėsi Lietuvoje ir grojo dabar jau užvėrusiuose duris klubuose, iš kurių didžiausias buvo „Tango arena“ bei šalies televizijose. "Lapko" lietuvius labiausiai pritrenkė atvažiuodami autobusu, kuriame yra įrengta suomiška pirtis. "Mes, kaip tikri suomiai, negalime gyventi be pirties. Tai kodėl nepasiėmus jos su savimi?" – tada sakė  grupės lyderis Malja. Ar šiemet jie taip pat atvyks su tuo pačiu perdarytu senu autobusu, kuriame įrengtos sėdimos bei miegamos vietos, virtuvė, suomiška pirtis ir daugybė kitų roko grupei reikalingų dalykų?


Šiame straipsnyje: lapko,rokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių