Sulaikyti prancūzą sumušę jaunuoliai ir jiems padėjusi mergina

Kauno policijos kriminalistai sulaikė du jaunuolius, mėnesio pradžioje miesto centre apiplėšusius ir sužalojusius Prancūzijos pilietį.

Nustatyti nusikaltimu įtariamus asmenis pareigūnams padėjo ne tik taikytos operatyvinės priemonės, bet ir mieste įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

Balandžio pirmąją Kauno policijai medikai pranešė, kad į Kauno medicinos universiteto klinikas dėl smarkiai sužalotos galvos kreipėsi Prancūzijos pilietis (22 m.). Tyrimo metu buvo nustatyta, kad prancūzą apie 3.30 val. miesto centre užpuolė, sužalojo ir apiplėšė du plėšikai.

Nusikaltimą tiriantys Centro PK pareigūnai nustatė, kad į užsienio šalies pilietį pasikėsino iš anksto susitarę 22-ejų metų Mantas Korolkovas, 41-erių metų Deividas Fiodorovas ir nepilnametė (16 m.).

Mergina, gatvėje užkalbinusi prancūzą, įviliojo jį į nuošalią vietą, kur pasaloje laukę bendrininkai jį sumušė ir apiplėšė. Prancūzijos pilietis patyrė 400 litų nuostolį, iš jo buvo pagrobtas mobiliojo ryšio telefonas, dokumentai, kiti daiktai.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Centro PK pareigūnai. M.Korolkovui ir D.Fiodorovui pareikšti įtarimai dėl plėšimo, už ką baudžiama laisvės atėmimu iki šešerių metų. Iki šiol dar neteistą M.Korolkovą teismas leido suimti 10 parų, o 5 kartus teistą D.Fiodorovą - 2 mėnesiams.

Šešiolikmetei teismas skyrė kardomąją priemonę - atidavimą tėvų priežiūrai ir rašytinį pasižadėjimą niekur neišvykti.

Nusikaltimu įtariami asmenys galėjo įvykdyti ir daugiau panašių nusikaltimų, todėl jeigu esate nukentėję nuo šių asmenų, prašome pranešti policijai tel. 8-37 303 070 arba 303 309, 02 (visą parą).


Šiame straipsnyje: sumuštas prancūzas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių