Sulaikyti keturi mažamečiai, lazeriu spiginę dangų (papildyta)

Trečiadienį 21.09 val. į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinęs asmuo pranešė, kad Vilniuje, Panevėžio gatvėje, ant stogo užsilipę vaikai lazerio spinduliu šviečia į butų langus, į dangų ir į praskrendančius lėktuvus.

Skambintojas teigė, kad pats buvo apakintas lazerio spinduliu. Į įvykio vietą operatyviai atvykęs policijos patrulis sulaikė ir į Vilniaus antrąjį policijos komisariatą išvežė keturis berniukus – du iš jų yra gimę 1999 m., kiti du – 1998 m. Pas vieną berniuką rastas lazeris.

Policija patikslino, kad per tyrimą paaiškėjo, jog vienas vaikas lazerio spinduliu švietė ne į Vilniaus tarptautiniame oro uoste besileidžiačius lėktuvus, bet tik į priešais esančio daugiabučio namo langus.

Tai daręs berniukas prisipažino, jo tėvams gresia administracinė atsakomybė pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 174 straipsnį „Nedidelis chuliganizmas“.

Įstatymas už tai prasižengusio vaiko tėvams nustato baudą nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų.

Tą patį vakarą, 21.46 val. gautas pranešimas, kad Vilniuje, ties Filaretų ir Peteliškių gatvių sankryža lazeriu šviečiama į dangų. Į įvykio vietą atvykusiems policijos pareigūnams nepavyko nustatyti tai dariusio asmens ar asmenų.

Dar vienas pranešimas trečiadienį vakare buvo gautas apie lazeriu išdykaujančius asmenis Santariškių vaikų ligoninėje.

Nuvykę policijos patruliai lazerio spindulio nepastebėjo, palatų languose buvo tamsu. Nebuvo žinoma, iš kurio lango galėjo būti šviečiama, todėl ligoninės naktį nuspręsta netikrinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va

va portretas
iš kur jie gauna tuos lazerius, norėčiau ir aš pabandyti.Vaikai žaidžia ir jie net nesupranta apie pasekmes, gerai tokiems įkrėsti, kad daugiau taip nedarytu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių